Welcome to a-ajurweda.pl - an information service on ayurveda in Polish

We are a Polish publisher of books on ayurveda and information service which aims to spread knowledge of Ayurveda in Poland. We run an Internet and stationary shop with books, natural and ayurvedic products. Our brands:

Please contact us...

Sales of products: sklep@a-ti.pl
Publishing: redakcja@a-ti.pl
Phone: +48 603 440 800

a-ti sp. z o.o
ul. Zamkowa 18/14
30-301 Kraków, Poland
Tax ID: PL 676 246 61 48

×
Aktualności
  • warzywa strączkowe
  • zdrowa dieta
  • ajurweda Kraków
  • medycyna naturalna
fasola mung
Warzywa na wiosnę - część 3

To już ostatnia część naszego cyklu, w którym opisujemy różnorodność warzyw. Korzeniowe, dyniowate, cebulowe, kapustne, zielonoliściaste - bogactwo warzyw nie zna granic. W ostatniej części przyglądamy się warzywom strączkowym. Czy warto wprowadzać je do swojego menu? Sprawdź.

  • dosza pitta
  • książki ajurwedyjskie
  • medycyna naturalna
  • ajurweda
agni ogień trawienny
Dosza pitta - ogień w ciele

Dosza pitta pobudza intelekt i determinację. Często uważa się ją za "ogień" w ciele. Kontroluje także naszą zdolność do zgłębiania idei i wrażeń, a zatem do postrzegania prawdziwej natury rzeczywistości. Jak rozpoznać zrównoważoną doszę pitta? Jak sprawdzić, że doszy pitta jest za dużo? Przeczytaj.

  • kuchnia ajurwedyjska
  • dania wegańskie
  • przepisy bezglutenowe
  • ciasto ryżowe
dania bezglutenowe
Ciasto ryżowe z jabłkami

Polecamy oryginalną szarlotkę bez mąki, zrobioną na bazie ryżu basmati i płatków orkiszowych. Pyszne zapieczone jabłka, do tego pachnąca masa kokosowa, aromatyczny kardamon i cynamon. Usiądź z kawałkiem naszego ciasta i delektuj się pyszną chwilą. Naprawdę warto!

  • przyprawy indyjskie
  • kuchnia ajurwedyjska
  • ajurweda Kraków
  • produkty naturalne
przyprawy Indie
Szczypta orientu - przyprawy

Garam masala, nasiona ajwanu, tandoori masala, nasiona granatu, nasiona bazylii azjatyckiej, madras curry, owoc tamaryndowca. Co kryje się pod tymi dziwacznymi nazwami? Czym charakteryzują się te orientalne przyprawy? Mniej znane, nieco egzotyczne, ale bardzo wartościowe. Spróbuj.

  • zdrowa dieta
  • kuchnia wegańska
  • produkty wegetariańskie
  • warzywa
warzywa cebulowe
Warzywa na wiosnę - część 2

Kontynuujemy nasz wiosenny cykl poświęcony różnorakim warzywom. W poprzedniej części artykułu opisaliśmy warzywa zielonoliściaste oraz kapustne. W tej części bierzemy pod lupę warzywa korzeniowe, dyniowate i cebulowe. Jakie znaczenie mają w diecie? Jakie mają zalety, a jakie wady? Sprawdź.

Copyright © a-ti sp. z o.o. 2014
Wszelkie prawa zastrzeżone
Projekt i realizacja:
VArts.pl