Welcome to a-ajurweda.pl - an information service on ayurveda in Polish

We are a Polish publisher of books on ayurveda and information service which aims to spread knowledge of Ayurveda in Poland. We run an Internet and stationary shop with books, natural and ayurvedic products. Our brands:

Please contact us...

Sales of products: sklep@a-ti.pl
Publishing: redakcja@a-ti.pl
Phone: +48 603 440 800

a-ti sp. z o.o
ul. Zamkowa 18/14
30-301 Kraków, Poland
Tax ID: PL 676 246 61 48

×
Aktualności
  • kwiaty jadalne
  • przepisy
  • kwiaty
  • wina
wino wrzosowe, księga kwiatów jadalnych,
Wino wrzosowe

Aby otrzymać wina kwiatowe typu aperitif, wystarczy macerować kwiaty, najlepiej wonne, w białym winie (jaśmin, wiązówka błotna), czerwonym (wrzos, barwinek, fiołek) lub różowym (róża, wiśnia) przez wiele dni. Następnie przecedzić i nie słodzić, ewentualnie odrobinę.

  • ajurwedyjskie receptury
  • przeziębienie
  • bóle gardła
  • porady
przeziębienie, bóle gardła, co poradzić,
Przeziębienia – co na to ajurweda?

Choć przeziębienia mają na ogół naturę kapha, mogą mieć także charakter wata lub pitta. Jak sobie z nimi zaradzić? Jakie środki stosować? Poznaj ajurwedyjskie sposoby…

  • domowe receptury
  • przepis
  • ziołowy
  • zabieg parowy
zabieg parowy, domowe receptury,
Ziołowy udrażniający zabieg parowy

Tę parówkę można stosować regularnie do łagodzenia objawów przeziębienia, grypy i zapalenia zatok ale także jako zabieg nawilżający i pielęgnujący na twarz. Sprawdź, jak działa…

  • ajurweda
  • dieta sattwiczna
  • dieta wegetariańska
  • czym jest
dieta sattwiczna, zalecenia,
Przepisy sattwiczne

Dieta sattwiczna to dieta wegetariańska, odwołująca się do tradycji bramińskiej, co sprawia, że jest ona nie tylko zdrowa, lekka i odświeżająca, ale także smaczna, aromatyczna i właściwa dla poszczególnych konstytucji.

  • deser
  • przepis
  • konfitura
  • kwiaty pelargonii
konfitura, z pelargonii, przepis, deser kwiatowy,
Konfitura mleczna z kwiatami pelargonii

Pelargonie pachnące są wykorzystywane w wyrobach cukierniczych, konfiturach, sałatkach, naparach czy syropach, a liście do perfumowania sosów i farszów. Sprawdź, jak smakuje konfitura…

Copyright © a-ti sp. z o.o. 2014
Wszelkie prawa zastrzeżone
Projekt i realizacja:
VArts.pl