Welcome to a-ajurweda.pl - an information service on ayurveda in Polish

We are a Polish publisher of books on ayurveda and information service which aims to spread knowledge of Ayurveda in Poland. We run an Internet and stationary shop with books, natural and ayurvedic products. Our brands:

Please contact us...

Sales of products: sklep@a-ti.pl
Publishing: redakcja@a-ti.pl
Phone: +48 603 440 800

a-ti sp. z o.o
ul. Zamkowa 18/14
30-301 Kraków, Poland
Tax ID: PL 676 246 61 48

×
Aktualności
  • kuchnia ajurwedyjska
  • przepis
  • kalafior bakłażan
  • korma
korma, danie indyjskie, kuchnia ajurwedyjska,
Korma z kalafiora, bakłażana i ziemniaków

Korma to dawny sposób duszenia warzyw w sosie z orzechów. Kormę uważa się za jedno z najelegantszych dań kuchni indyjskiej. Zazwyczaj stanowi ona danie główne. Ten przepis jest jeszcze pyszniejszy i bardziej aromatyczny dzięki dodatkowi sosu z kolendry, kopru włoskiego i pieprzu kajeńskiego.

  • ajurweda
  • aromaterapia
  • kąpiel
  • olejki eteryczne
kąpiel, aromaterapia,
Kąpiel to cudowny sposób, by zacząć dzień.

Jednym ze świetnych sposobów stosowania olejków eterycznych jest dodawanie ich do kąpieli. Cudownie jest zaczynać tak dzień, dobierać właściwe olejki w zależności od naszej doszy i naszych potrzeb: czy chcemy się rozluźnić, mamy potrzebę poprawy nastroju, czy też musimy zabrać się do pracy intelektualnej…

  • domowe receptury
  • kosmetyki naturalne
  • kąpiele
  • mleczko
mleczko do kąpieli, Domowe receptury,
Proste mleczko do kąpieli

Kąpiele są uświęconym rytuałem od tysięcy lat. To cudowny sposób, by ukoić, odmłodzić i odświeżyć zmysły. Dodajcie do nich mleczko do kąpieli dla skóry z wysypką, świądem lub suchej i zniszczonej warunkami pogodowymi. Skóra jest po nim jedwabiście miękka.

  • danie ajurwedyjskie
  • pilaw
  • z ciecierzycy
  • trójdoszowy
pilaw z ciecierzycy, trójdoszowy, kuchnia ajurwedyjska,
Pilaw z ciecierzycą dla wszystkich dosz

Pilaw to tradycyjna potrawa rodem ze Wschodu, sporządzana z ryżu lub bulguru z różnymi dodatkami oraz dużą ilością ostrych przypraw. Hindusi również ją znają i mają wiele pomysłów na jej przyrządzanie. Oto jeden z nich.

Copyright © a-ti sp. z o.o. 2014
Wszelkie prawa zastrzeżone
Projekt i realizacja:
VArts.pl