- kwiaty jadalne
- w kuchni
- przepisy
- ocet lawendowy

Ocet lawendowy doskonale nadaje się do aromatyzowania białych serów, sałatek, surówek i owoców. Podobnie jak w przypadku oleju należy używać go ostrożnie z uwagi na bardzo mocny aromat.
Welcome to a-ajurweda.pl - an information service on ayurveda in Polish
We are a Polish publisher of books on ayurveda and information service which aims to spread knowledge of Ayurveda in Poland. We run an Internet and stationary shop with books, natural and ayurvedic products. Our brands:
Please contact us...
Sales of products: sklep@a-ti.pl
Publishing: redakcja@a-ti.pl
Phone: +48 603 440 800
a-ti sp. z o.o
ul. Zamkowa 18/14
30-301 Kraków, Poland
Tax ID: PL 676 246 61 48
Ocet lawendowy doskonale nadaje się do aromatyzowania białych serów, sałatek, surówek i owoców. Podobnie jak w przypadku oleju należy używać go ostrożnie z uwagi na bardzo mocny aromat.
Jak twierdzi ajurweda, ghee posiada szczególną właściwość: stymuluje i wspomaga przyswajanie preparatów ziołowych, dlatego uważa się je za najlepszy rodzaj tłuszczu. Spożywanie ghee przynosi wiele korzyści: poprawia inteligencję, pamięć, dodaje sił życiowych, wydłuża życie, poprawia wzrok, głos, zwiększa płodność, działa odmładzająco...
Osoby typu wata mają skłonność do gwałtownych wahań poziomu energii, podekscytowania. Lubią nieregularny tryb życia, zmienność. Dlatego służą im sporty i aktywności, które wprowadzają rytm w ich życie, równoważą ich i pomagają wypracować wytrzymałość.
Kurkuma jest jednym z najlepszych ziół ajurwedyjskich, gdyż równoważy cały organizm. Mogą ją stosować osoby o każdej doszy. To naturalny antybiotyk bardzo przydatny w domowej apteczce.
Porzuć myśl, że musisz swoje kręcone włosy myć szamponem równo co tydzień lub nawet co miesiąc. Oto sekret: zamiast o szamponie, myśl o nawilżaniu. Szampon wysusza i tak już suche, kręcone włosy, a przy tym nie jest niezbędny do ich oczyszczania.