Welcome to a-ajurweda.pl - an information service on ayurveda in Polish

We are a Polish publisher of books on ayurveda and information service which aims to spread knowledge of Ayurveda in Poland. We run an Internet and stationary shop with books, natural and ayurvedic products. Our brands:

Please contact us...

Sales of products: sklep@a-ti.pl
Publishing: redakcja@a-ti.pl
Phone: +48 603 440 800

a-ti sp. z o.o
ul. Zamkowa 18/14
30-301 Kraków, Poland
Tax ID: PL 676 246 61 48

×
Aktualności
  • zioła ajurwedyjskie
  • guduchi
  • układ moczowy
  • nerwowy
zioła ajurwejdysjkie, guduchi, układ moczowy, nerwowy,
Guduchi - odporność, zdrowy układ nerwowy i moczowy

Guduchi to ajurwedyjskie zioło wzmacniające organizm. Działa bardzo korzystnie na układ moczowy i nerwowy. Równoważy dosze wata i pitta. Pełni szczególnie ważną funkcję w zwalczaniu przewlekłych stanów podgorączkowych oraz infekcji. Wzmaga pozytywną energię i dobre samopoczucie.

  • porady ajurwedyjskie
  • wybór
  • praca dla
  • wata
Jaką pracę wybrać, gdy dominuje u nas dosza wata?

Osoby typu wata lubią pracę, która jest ekscytująca, nieprzewidywalna, intensywna, zróżnicowana i twórcza, pracę, która wiąże się z podróżami, wymaga wrażliwości, kontaktu z wieloma osobami, wielu pomysłów, wywołuje zmienne nastroje i odczucia.

  • przepis
  • przekąska
  • z Indii
  • pakora
pakora, danie, kuchnia indyjska,
Pakora z cebuli – smaczna i oryginalna przekąska

Pakora to chrupiąca przekąska rodem z Indii, to kawałki warzyw w cieście z ciecierzycy, smażone na głębokim oleju. Tradycyjne podawana jest jako przystawka przed daniem głównym lub przekąska. Sprawdź, jak smakuje. Wprowadź do swojej kuchni nutę orientu.

  • ajurweda
  • zalecenia
  • rasajana
  • odmładzanie
Im szybciej człowiek żyje, tym bardziej się starzeje.

Im szybciej człowiek żyje, tym bardziej się starzeje. Kolibry śmigają w powietrzu ale tylko przez kilka lat, a żółw wlecze się po ziemi przez dziesiątki i setki lat. Długowieczność wymaga powolności, gdyż powolny tryb życia pozwala naszej aurze skutecznie ochraniać nas przed otaczającym światem.

  • przepisy
  • kuchnia indyjska
  • danie wegetariańskie
  • dal
dal, potrawa wege, kuchnia
Tradycyjny dal

Dal to tradycyjne danie wegetariańskie na bazie roślin strączkowych rodem z Indii. Pyszne, pożywne i do tego łatwe w przygotowaniu może stanowić danie główne w połączeniu z ryżem, jak i dodatek do innych potraw. Szczególnie zalecane jest w porze zimowej.

Copyright © a-ti sp. z o.o. 2014
Wszelkie prawa zastrzeżone
Projekt i realizacja:
VArts.pl