Welcome to a-ajurweda.pl - an information service on ayurveda in Polish

We are a Polish publisher of books on ayurveda and information service which aims to spread knowledge of Ayurveda in Poland. We run an Internet and stationary shop with books, natural and ayurvedic products. Our brands:

Please contact us...

Sales of products: sklep@a-ti.pl
Publishing: redakcja@a-ti.pl
Phone: +48 603 440 800

a-ti sp. z o.o
ul. Zamkowa 18/14
30-301 Kraków, Poland
Tax ID: PL 676 246 61 48

×
Aktualności
  • ajurwedyjskie
  • zalecenia
  • porady
  • na lato
Ajurwedyjskie porady na lato

Latem żar słońca sprawia, że wilgoć paruje z ziemi, jak również ze wszystkich organicznych form życia. Dlatego ajurweda zaleca spożywanie pokarmów oleistych i wilgotnych oraz chłodnych, nawadniających napojów…

  • zioło ajurwedyjskie
  • Punarnava
  • Boerhavia diffusa
  • regeneruje
Punarnava - zioło, które odnawia i regeneruje

Punarnava (Boerhavia diffusa) w sanskrycie oznacza „ta, która odnawia”. Ma to związek z jej regenerującym komórki i tkanki działaniem. Otwiera i oczyszcza kanały, ułatwiając substancjom odżywczym dostęp do poszczególnych tkanek. Stosowana jest również do kontroli wagi.

  • aromaterapia
  • olejki
  • eteryczne
  • środki ostrożności
O czym należy pamiętać przy stosowaniu olejków eterycznych?

Olejki eteryczne mogą mieć zbawienne wpływ na nasz organizm i na nasze samopoczucie, jeżeli są właściwie dobrane i aplikowane. To substancje o silnym działaniu, dlatego należy je stosować rozważnie i ostrożnie. Warto wiedzieć, jak stosować je bezpiecznie i czego unikać. Poznaj zasady…

  • danie
  • kuchni indyjskiej
  • marchew
  • właściwości lecznicze
Sabdźi z marchwi - danie rodem z Indii

Marchew ma liczne właściwości. Działa krwiotwórczo. Doskonale poprawia pracę mózgu i procesy myślowe. Z punktu widzenia ajurwedy jest słodka, gorzka, pikantna, rozgrzewająca, ostra, dlatego danie to przede wszystkim równoważy dosze wata i kapha.  Sprawdź, jak smakuje!

  • kwiaty jadalne
  • przepisy
  • forsycja
  • tarta cytrynowa
Forsycja w ogrodzie i na talerzu

Wczesna wiosna to czas forsycji: żółci się wszędzie. Czy wiecie, że forsycję stosuje się również do celów leczniczych i wykorzystuje jej właściwości przeciwzapalne, przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe, choć dotyczy to głównie korzeni i owoców? A jak zastosować ją w kuchni? Podpowiemy…

Copyright © a-ti sp. z o.o. 2014
Wszelkie prawa zastrzeżone
Projekt i realizacja:
VArts.pl