Welcome to a-ajurweda.pl - an information service on ayurveda in Polish

We are a Polish publisher of books on ayurveda and information service which aims to spread knowledge of Ayurveda in Poland. We run an Internet and stationary shop with books, natural and ayurvedic products. Our brands:

Please contact us...

Sales of products: sklep@a-ti.pl
Publishing: redakcja@a-ti.pl
Phone: +48 603 440 800

a-ti sp. z o.o
ul. Zamkowa 18/14
30-301 Kraków, Poland
Tax ID: PL 676 246 61 48

×
Aktualności
  • zdrowa dieta
  • kuchnia wegańska
  • produkty naturalne
  • dieta ajurwedyjska
zdrowa dieta
Owoce - co warto o nich wiedzieć

Czy na przekąskę lepiej wybrać owoc czy warzywo? Dlaczego nie powinno się łączyć owoców z innymi produktami? Jakie owoce są najlepsze dla doszy wata, pitta i kapha? Dlaczego warto sięgać po nasze krajowe owoce? Jakich owoców lepiej unikać? Chcesz poznać odpowiedź? Przeczytaj.

  • dosza kapha
  • książki ajurwedyjskie
  • ajurweda Kraków
  • równoważenie dosz
ziemia i woda
Dosza kapha - połączenie wody z ziemią

Określenie „kapha” pochodzi z sanskrytu i oznacza: „to, co spaja”. Kapha to moc, stabilność i wytrwałość – zarówno fizyczna, jak i psychiczna. Energia kaphy pobudza procesy regeneracyjne organizmu. Czym charakteryzuje się zrównoważona kapha? Sprawdź.

  • kuchnia ajurwedyjska
  • przepisy wegańskie
  • zdrowa dieta
  • warzywa strączkowe
warzywa strączkowe
Zupa- krem z fasoli

Polecamy przepis na gęstą, pożywną zupę na bazie ulubionej fasoli. Z dodatkiem liści kolendry, wiórków kokosowych, ziaren kminu, odrobiny czosnku i imbiru – to propozycja na sycący, aromatyczny obiad. W sam raz dla wszystkich głodomorów - talerz zupy z fasoli zaspokoi każdy głód. Spróbuj.

  • przyprawy indyjskie
  • kuchnia ajurwedyjska
  • produkty naturalne
  • ajurweda Kraków
biały sezam
Kuchnia pełna cudów

Biały sezam, czarny sezam, ziarno czarnuszki indyjskiej, przyprawy Peri Peri, mieszanka przypraw Cajun – kuchnia indyjska oferuje nam całą masę przypraw i ziół, dzięki którym potrawa nabiera znakomitego smaku i aromatu. Potrzeba niewielu składników, by przyrządzić pyszne danie.  

  • warzywa strączkowe
  • zdrowa dieta
  • ajurweda Kraków
  • medycyna naturalna
fasola mung
Warzywa na wiosnę - część 3

To już ostatnia część naszego cyklu, w którym opisujemy różnorodność warzyw. Korzeniowe, dyniowate, cebulowe, kapustne, zielonoliściaste - bogactwo warzyw nie zna granic. W ostatniej części przyglądamy się warzywom strączkowym. Czy warto wprowadzać je do swojego menu? Sprawdź.

Copyright © a-ti sp. z o.o. 2014
Wszelkie prawa zastrzeżone
Projekt i realizacja:
VArts.pl