Welcome to a-ajurweda.pl - an information service on ayurveda in Polish

We are a Polish publisher of books on ayurveda and information service which aims to spread knowledge of Ayurveda in Poland. We run an Internet and stationary shop with books, natural and ayurvedic products. Our brands:

Please contact us...

Sales of products: sklep@a-ti.pl
Publishing: redakcja@a-ti.pl
Phone: +48 603 440 800

a-ti sp. z o.o
ul. Zamkowa 18/14
30-301 Kraków, Poland
Tax ID: PL 676 246 61 48

×
  • kuchnia ajurwedyjska
  • przepisy wegańskie
  • dania wegetariańskie
  • zdrowa dieta
przepisy bezglutenowe
Krem z kalafiora i nerkowców

Polecamy pyszną zupę krem - lekką i pożywną, w sam raz na zaspokojenie głodu w gorące popołudnie. Zrobiona na bazie kalafiora, z dodatkiem podprażonych orzechów nerkowca, z odrobiną sproszkowanej kolendry i aromatycznych przypraw. Spróbuj, a nie pożałujesz.

 

Z podanej ilości składników przygotujesz 4-6 porcji potrawy.

Składniki:

1 kalafior

1 filiżanka wody

1/2 łyżeczki sproszkowanej kolendry

1 filiżanka nerkowców

 

Przygotowanie:

Ugotować kalafiora na miękko. Podprażyć nerkowce. Ugotowanego kalafiora zmiksować z orzechami i przyprawami.

 

Zobacz kolendrę w zielonysklep.com >> przejdź do sklepu

Zobacz kurkumę w zielonysklep.com >> przejdź do sklepu

 

Przeczytaj także:

Zupa krem z awokado

Zupa krem z zielonych warzyw

 

Opracowanie na podstawie:

Świadome macierzyństwo z ajurwedą. Shivani Sood, Monika Ptak-Korbacz. Książka ukazała się nakładem wydawnictwa a-ti sp. z o.o., Kraków 2017.

Do nabycia w zielonysklep.com >> przejdź do sklepu

Copyright © a-ti sp. z o.o. 2014
Wszelkie prawa zastrzeżone
Projekt i realizacja:
VArts.pl