
Polecamy pyszną zupę krem - lekką i pożywną, w sam raz na zaspokojenie głodu w gorące popołudnie. Zrobiona na bazie kalafiora, z dodatkiem podprażonych orzechów nerkowca, z odrobiną sproszkowanej kolendry i aromatycznych przypraw. Spróbuj, a nie pożałujesz.
Z podanej ilości składników przygotujesz 4-6 porcji potrawy.
Składniki:
1 kalafior
1 filiżanka wody
1/2 łyżeczki sproszkowanej kolendry
1 filiżanka nerkowców
Przygotowanie:
Ugotować kalafiora na miękko. Podprażyć nerkowce. Ugotowanego kalafiora zmiksować z orzechami i przyprawami.
Zobacz kolendrę w zielonysklep.com >> przejdź do sklepu
Zobacz kurkumę w zielonysklep.com >> przejdź do sklepu
Przeczytaj także:
Opracowanie na podstawie:
Świadome macierzyństwo z ajurwedą. Shivani Sood, Monika Ptak-Korbacz. Książka ukazała się nakładem wydawnictwa a-ti sp. z o.o., Kraków 2017.
Do nabycia w zielonysklep.com >> przejdź do sklepu