
Trzecie warsztaty z cyklu "Nie daj się rakowi. Dieta w profilaktyce antynowotworowej". Tematem spotkania będzie "Jak wspomóc organizm w walce z wolnymi rodnikami. Ich wpływ na choroby nowotworowe".
Na warsztatach dowiesz się:
- czym są wolne rodniki i jaki mają wpływ na procesy degeneracyjne w organizmie
- dlaczego antyoksydanty (przeciwutleniacze) zawarte w warzywach i owocach są potrzebne w naszej diecie
- w jaki sposób przyprawy dodane do potraw chronią nas przed wolnymi rodnikami
- ile warzyw i owoców powinno znaleźć się w codziennej diecie jako profilaktyka antynowotworowa
Ponadto w programie:
- jak w prosty sposób skomponować jadłospis, aby dostarczyć organizmowi dzienną porcję przeciwutleniaczy
- przygotowanie i degustacja zdrowych i smacznych sałatek z dużą ilością przeciwutleniaczy
Prowadząca: mgr Marta Kostka