
Książka stanowi wyjątkowe źródło wiedzy i inspiracji dla wegan i sympatyków weganizmu. Oferuje ponad 120 przepisów na pyszne i zdrowe potrawy równoważące poszczególne konstytucje. Uczy, jak zastąpić nabiał stosowany w tradycyjnej ajurwedzie równie wartościowymi odpowiednikami wegańskimi. Jeśli pragniesz unikać produktów pochodzenia zwierzęcego i jednocześnie zaczynasz swoją przygodę z ajurwedą, tę książkę musisz mieć w biblioteczce!
Ajurweda to holistyczny system leczniczy, który naucza, że zdrowie to efekt utrzymania równowagi pomiędzy trzema energiami zwanymi wata, pitta i kapha. Właściwe odżywianie dopasowane do naszej konstytucji odgrywa w tym kluczową rolę.
O autorce:
Talya Lutzker - jest certyfikowanym praktykiem ajurwedy, dyplomowaną masażystką, nauczycielką jogi, profesjonalną kuchmistrzynią oraz założycielką Talya’s Kitchen - firmy cateringowej dostarczającej organiczne dania. Od 2003 roku specjalizuje się w ajurwedzie, oferując indywidualne konsultacje, wykonując masaże ajurwedyjskie oraz zabiegi pańca karmy. Talya prowadzi również zajęcia z jogi. Jej pasją jest kuchnia ajurwedyjska, którą realizuje gotując i prowadząc firmę cateringową.