
Z dodatkiem ryżu basmati, fasoli, ziemniaków, szpinaku, z odrobiną oregano, tymianku i czosnku - ta zupa to wprost idealne danie na tę porę roku. Gęsta, pożywna, aromatyczna, rozgrzewająca, a przy tym bardzo smaczna i łatwa w przygotowaniu. W wersji wegańskiej. Wypróbuj.
Składniki:
1/2 filiżanki ryżu basmati
1/2 filiżanki fasoli
8-10 filiżanek wody
2 łyżki posiekanej cebuli
2 filiżanki pokrojonych ziemniaków
średni pokrojony pomidor
1 filiżanka zielonych warzyw (sałata, szpinak)
1 łyżeczka oregano
1/8 łyżeczki tymianku
1 ząbek czosnku
sól lub pieprz – opcjonalnie, do smaku
Przygotowanie:
Ugotować ryż z fasolą. Po około 20 minutach dodać pozostałe składniki, zmniejszyć gaz i gotować, aż fasola zmięknie. Zmiksować po przestudzeniu. Smacznego!
Zobacz fasolę Urud w zielonysklep.com >> przejdź do sklepu
Przeczytaj także:
Opracowanie na podstawie:
Świadome macierzyństwo z ajurwedą. Shivani Sood, Monika Ptak-Korbacz. Książka ukazała się nakładem wydawnictwa a-ti sp. z o.o., Kraków 2017.
Do nabycia w zielonysklep.com >> przejdź do sklepu