Welcome to a-ajurweda.pl - an information service on ayurveda in Polish

We are a Polish publisher of books on ayurveda and information service which aims to spread knowledge of Ayurveda in Poland. We run an Internet and stationary shop with books, natural and ayurvedic products. Our brands:

Please contact us...

Sales of products: sklep@a-ti.pl
Publishing: redakcja@a-ti.pl
Phone: +48 603 440 800

a-ti sp. z o.o
ul. Zamkowa 18/14
30-301 Kraków, Poland
Tax ID: PL 676 246 61 48

×
  • dania wegańskie
  • przepisy wegetariańskie
  • zdrowa dieta
  • kuchnia ajurwedyjska
przepisy wegańskie
Zupa krem z zielonych warzyw

Polecamy pyszną, lekką i bardzo wiosenną zupę z zielonych warzyw. Z dodatkiem ryżu basmati, fasoli, ziemniaków, szpinaku, z odrobiną oregano, tymianku i czosnku - jest wegańska, pożywna i bardzo smaczna, a przy tym łatwa w przygotowaniu. W sam raz na wiosenny obiad. Spróbuj.

 

Składniki:

1/2 filiżanki ryżu basmati

1/2 filiżanki fasoli

8-10 filiżanek wody

2 łyżki posiekanej cebuli

2 filiżanki pokrojonych ziemniaków

średni pokrojony pomidor

1 filiżanka zielonych warzyw (sałata, szpinak)

1 łyżeczka oregano

1/8 łyżeczki tymianku

1 ząbek czosnku

sól lub pieprz – opcjonalnie, do smaku

 

Przygotowanie:

Ugotować ryż z fasolą. Po około 20 minutach dodać pozostałe składniki, zmniejszyć gaz i gotować, aż fasola zmięknie. Zmiksować po przestudzeniu. Smacznego!

 

Zobacz ryż basmati w zielonysklep.com >> przejdź do sklepu

Zobacz fasolę w zielonysklep.com >> przejdź do sklepu

 

Przeczytaj także:

Kasza jaglana na dzień dobry 

Zapiekanki warzywne w trzech smakach

 

 

Opracowanie na podstawie:

Świadome macierzyństwo z ajurwedą. Shivani Sood, Monika Ptak-Korbacz. Książka ukazała się nakładem wydawnictwa a-ti sp. z o.o., Kraków 2017.

Do nabycia w zielonysklep.com >> przejdź do sklepu

Copyright © a-ti sp. z o.o. 2014
Wszelkie prawa zastrzeżone
Projekt i realizacja:
VArts.pl