Welcome to a-ajurweda.pl - an information service on ayurveda in Polish

We are a Polish publisher of books on ayurveda and information service which aims to spread knowledge of Ayurveda in Poland. We run an Internet and stationary shop with books, natural and ayurvedic products. Our brands:

Please contact us...

Sales of products: sklep@a-ti.pl
Publishing: redakcja@a-ti.pl
Phone: +48 603 440 800

a-ti sp. z o.o
ul. Zamkowa 18/14
30-301 Kraków, Poland
Tax ID: PL 676 246 61 48

×
  • dania wegańskie
  • przepisy bezglutenowe
  • kuchnia ajurwedyjska
  • zdrowa dieta
kuchnia ajurwedyjska
Zapiekanka szpinakowo-pietruszkowa

Podajemy przepis na pyszną, łatwą w przygotowaniu zapiekankę warzywną. Na bazie pietruszki i szpinaku, z dodatkiem aromatycznych ziół: kurkumy, kolendry i gorczycy - to znakomity pomysł na jesienną kolację. Odrobina czosnku podkręci smak potrawy. Spróbuj.

 

Składniki na 4-6 porcji:

6 średnich pietruszek

garść świeżego szpinaku

1 filiżanka dowolnych warzyw

1,5 łyżeczki oleju kokosowego

1/2 łyżeczki ziaren czarnej gorczycy

1/2 łyżeczki kurkumy

2 filiżanki wody

1 łyżeczka sproszkowanej kolendry

2 łyżeczki soku z cytryny

2 ząbki czosnku

 

Przygotowanie:

Posiekać szpinak i pokroić pietruszkę w grubą kostkę. Rozgrzać olej, dodać do niego kmin, a po chwili kurkumę, pietruszkę, warzywa i wodę. Poddusić. Przykryć i gotować na średnim ogniu 5-7 minut. Dodać szpinak i pozostałe składniki – zamieszać i gotować jeszcze 10-15 minut.

 

Zobacz nasiona gorczycy w zielonysklep.com >> przejdź do sklepu

 

Przeczytaj także:

Ciasto z soczewicy z nerkowcami 

 

 

Opracowanie na podstawie:

Świadome macierzyństwo z ajurwedą. Shivani Sood, Monika Ptak-Korbacz. Książka ukazała się nakładem wydawnictwa a-ti sp. z o.o., Kraków 2017.

Do nabycia w zielonysklep.com >> przejdź do sklepu

 

Copyright © a-ti sp. z o.o. 2014
Wszelkie prawa zastrzeżone
Projekt i realizacja:
VArts.pl