Welcome to a-ajurweda.pl - an information service on ayurveda in Polish

We are a Polish publisher of books on ayurveda and information service which aims to spread knowledge of Ayurveda in Poland. We run an Internet and stationary shop with books, natural and ayurvedic products. Our brands:

Please contact us...

Sales of products: sklep@a-ti.pl
Publishing: redakcja@a-ti.pl
Phone: +48 603 440 800

a-ti sp. z o.o
ul. Zamkowa 18/14
30-301 Kraków, Poland
Tax ID: PL 676 246 61 48

×
  • zdrowa dieta
  • przepisy wegańskie
  • kuchnia ajurwedyjska
  • bulion warzywny
kuchnia wegańska
Wzmacniający bulion z minerałami

Ten prosty, szybko w przygotowaniu bulion nawilża oraz wzmacnia ciało i umysł. Zawiera dużo potasu i wiele cennych dla zdrowia minerałów. Zupę możesz stosować jako gęsty pożywny napój lub dodać do niej swoje ulubione warzywa lub ryż. Bulion przygotujesz w 10 minut. Smacznego!

Z podanej ilości składników przygotujesz 2-3 porcje bulionu.

 

Składniki:

3 szklanki wody

1 kawałek kombu

1/4 łyżki soli

1/2 małej pokrojonej bulwy kopru włoskiego

2 pokrojone łodygi kapusty bok choy

1 łyżka miso

 

Przygotowanie:

W średnim rondlu i na średnim ogniu zagotuj wodę, kombu, sól i koper. Zmniejsz ogień i dodaj bok choy. Gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut. Zestaw z ognia. Dodaj miso i mieszaj, aż się rozpuści. Podawaj.

Możesz też wlać zupę do blendera i miksować do uzyskania gładkiej konsystencji. Zupę można także przecedzić, dzięki czemu uzyskuje się przepyszny napój.

 

Zobacz wodorosty kombu w zielonysklep.com >> przejdź do sklepu

 

Przeczytaj także:

Rosół wegański 

 

 

Opracowanie na podstawie:

Ajurwedyjska kuchnia dla wegan. Talya Lutzker. Książka ukazała się nakładem wydawnictwa a-ti sp. z o.o., Kraków 2015.

Do nabycia w zielonysklep.com >> przejdź do sklepu

Copyright © a-ti sp. z o.o. 2014
Wszelkie prawa zastrzeżone
Projekt i realizacja:
VArts.pl