Welcome to a-ajurweda.pl - an information service on ayurveda in Polish

We are a Polish publisher of books on ayurveda and information service which aims to spread knowledge of Ayurveda in Poland. We run an Internet and stationary shop with books, natural and ayurvedic products. Our brands:

Please contact us...

Sales of products: sklep@a-ti.pl
Publishing: redakcja@a-ti.pl
Phone: +48 603 440 800

a-ti sp. z o.o
ul. Zamkowa 18/14
30-301 Kraków, Poland
Tax ID: PL 676 246 61 48

×
  • ajurweda przepisy
  • dania bezglutenowe
  • przepisy dla wegan
  • naleśniki z tofu
dania wegańskie
Wegańskie naleśniki z tofu

Polecamy pyszne, słodkie naleśniki bez glutenu. Chrupiące, delikatne ciasto na bazie mąki ryżowej, kardamonu i mleka sojowego. Słodkie nadzienie z bananów i tofu. Idealne dla wegan, ulubione przez dzieci. Słodki podwieczorek gotowy w 15 minut!

 

Składniki:

300 ml mąki ryżowej

1/2 łyżeczki kardamonu

szczypta soli

600 ml mleka sojowego

2 łyżki oleju

 

Przygotowanie:

Wszystkie składniki wymieszać mikserem ręcznym do uzyskania jednolitej masy i usmażyć cienkie naleśniki na natłuszczonej i nagrzanej patelni.

 

Nadzienie:

1/2 kostki tofu

2 banany

2 łyżki cukru trzcinowego

wanilia

Wszystkie składniki zmiksować blenderem na jednolitą masę i smarować nią naleśniki.

 

Naleśniki można podawać z musem daktylowym lub z musem z innych owoców. Można też posypać je wiórkami kokosowymi lub polać roztopioną wegańską czekoladą. Smacznego!

 

Mąkę ryżową (bezglutenową) – znajdziesz w zielonysklep.com – zobacz tutaj.

 

 

Przepis pochodzi z książki:

Wegańskie wypieki i potrawy bez glutenu. Teresa Reimann. Wydawnictwo Purana, Wrocław 2015.

Przeczytaj także:

Ciastka grysikowe

Wegańskie pralinki orzechowe

Placuszki ziemniaczane bez glutenu

Copyright © a-ti sp. z o.o. 2014
Wszelkie prawa zastrzeżone
Projekt i realizacja:
VArts.pl