
To nie jest zwykła zupa krem. To doskonała w smaku pulpa na bazie dyni i ryżu basmati. Z rozgrzewającymi przyprawami, ze szczyptą cynamonu i kardamonu, z odrobiną mielonych goździków i anyżu. Znakomita na jesienne chłody, pożywna, a jednocześnie lekkostrawna. Gotowa w 20 minut. Spróbuj.
Składniki:
kilka kawałków dojrzałej dyni
szczypta cynamonu
szczypta kardamonu
szczypta mielonych goździków, anyżu i gałki muszkatołowej
kilka namoczonych rodzynek
1 filiżanka ryżu basmati
2 filiżanki wody
Przygotowanie:
Wszystkie składniki gotować około 20 minut. Następnie zmiksować. I gotowe!
Zobacz goździki mielone w zielonysklep.com >> przejdź do sklepu
Przeczytaj także:
Opracowanie na podstawie:
Świadome macierzyństwo z ajurwedą. Shivani Sood, Monika Ptak-Korbacz. Książka ukazała się nakładem wydawnictwa a-ti sp. z o.o., Kraków 2018.
Do nabycia w zielonysklep.com >> przejdź do sklepu