Welcome to a-ajurweda.pl - an information service on ayurveda in Polish

We are a Polish publisher of books on ayurveda and information service which aims to spread knowledge of Ayurveda in Poland. We run an Internet and stationary shop with books, natural and ayurvedic products. Our brands:

Please contact us...

Sales of products: sklep@a-ti.pl
Publishing: redakcja@a-ti.pl
Phone: +48 603 440 800

a-ti sp. z o.o
ul. Zamkowa 18/14
30-301 Kraków, Poland
Tax ID: PL 676 246 61 48

×
  • kuchnia ajurwedyjska
  • przepisy wegańskie
  • produkty bezglutenowe
  • zupa miso
kuchnia ajurwedyjska
Pyszna zupa miso

To prosta, zaskakująco smaczna i bardzo aromatyczna zupa, którą przygotujesz w 15 minut. Jest bardzo pożywna, zawiera dużą ilość białka i witamin z grupy B. To wegańska i bezglutenowa zupa, przy tym bardzo bogata w składniki odżywcze. Znakomity pomysł na szybki i zdrowy obiad. Spróbuj.

Z podanej ilości składników przygotujesz 3-4 porcje zupy.

 

Składniki:

4 szklanki wody

1 drobno pokrojony ząbek czosnku (pomiń w przypadku osób pitta)

1/2 łyżeczki sproszkowanego imbiru

1/4 szklanki prażonych wodorostów „palma morska”

1/4 szklanki miso

2 drobno pokrojone zielone cebulki

świeży koperek lub natka pietruszki

 

Przygotowanie:

Zagotuj wodę z czosnkiem oraz imbirem w średnim rondlu ustawionym na średnim ogniu. Dodaj wodorosty. Przykryj. Zmniejsz ogień. Gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut. Zestaw z ognia. Dodaj miso i mieszaj, aż się rozpuści. Włóż zieloną cebulkę. Udekoruj świeżym koperkiem lub świeżo pokrojoną natką pietruszki.

Smacznego!

 

Polecamy przyprawy oraz ajurwedyjskie mieszanki ziołowe do potraw typu Masala – zobacz w zielonysklep.com

 

Przeczytaj także:

Tofu z pesto

Zupa pomidorowa po ajurwedyjsku

Pyszny humus

 

Opracowanie na podstawie:

Ajurwedyjska kuchnia dla wegan. Jak odzyskać równowagę dzięki pożywieniu. Talya Lutzker. Książka ukazała się nakładem wydawnictwa a-ti sp. z o.o., Kraków 2015.

Copyright © a-ti sp. z o.o. 2014
Wszelkie prawa zastrzeżone
Projekt i realizacja:
VArts.pl