Welcome to a-ajurweda.pl - an information service on ayurveda in Polish

We are a Polish publisher of books on ayurveda and information service which aims to spread knowledge of Ayurveda in Poland. We run an Internet and stationary shop with books, natural and ayurvedic products. Our brands:

Please contact us...

Sales of products: sklep@a-ti.pl
Publishing: redakcja@a-ti.pl
Phone: +48 603 440 800

a-ti sp. z o.o
ul. Zamkowa 18/14
30-301 Kraków, Poland
Tax ID: PL 676 246 61 48

×
  • kuchnia wegetariańska
  • zdrowa dieta
  • dania ajurwedyjskie
  • pudding
przepisy wegetariańskie
Pudding w trzech smakach

Pudding z migdałów, orzechów włoskich ze szczyptą szafranu? Delikatny, ciepły, rozgrzewający, rozpływający się w ustach, kojący w smaku. Może zechcesz dodać do niego daktyle? A może spróbujesz odrobiny ekstrawagancji i przygotujesz pudding z marchwi? Wypróbuj nasz przepis.

 

Składniki:

garść namoczonych na noc i obranych migdałów

2 filiżanki mleka zbożowego

1/4 łyżeczki kardamonu

1 łyżeczka orzechów włoskich

szczypta szafranu

1/2 łyżeczki ghee

 

Uwaga: według tego przepisu świetnie wychodzą też puddingi z marchwi, daktyli czy ryżu. Dodaj taki składnik, na jaki akurat masz ochotę.

 

Przygotowanie:

Moczyć szafran w 1 łyżce wody przez około 10 minut. W blenderze zmiksować podprażone na ghee migdały i orzechy z 1 filiżanką mleka. Drugą filiżankę mleka podgrzać, dodać do mleka zmiksowane orzechy, kardamon, namoczony szafran i zagotować. Podawać na ciepło.

 

Zobacz kardamon w zielonysklep.com >> przejdź do sklepu

 

Przeczytaj także:

Deser z daktyli na dobry nastrój

Pudding z makiem

 

 

Opracowanie na podstawie:

Świadome macierzyństwo z ajurwedą. Shivani Sood, Monika Ptak-Korbacz. Książka ukazała się nakładem wydawnictwa a-ti sp. z o.o., Kraków 2018.

Do nabycia w zielonysklep.com >> przejdź do sklepu

Copyright © a-ti sp. z o.o. 2014
Wszelkie prawa zastrzeżone
Projekt i realizacja:
VArts.pl