Welcome to a-ajurweda.pl - an information service on ayurveda in Polish

We are a Polish publisher of books on ayurveda and information service which aims to spread knowledge of Ayurveda in Poland. We run an Internet and stationary shop with books, natural and ayurvedic products. Our brands:

Please contact us...

Sales of products: sklep@a-ti.pl
Publishing: redakcja@a-ti.pl
Phone: +48 603 440 800

a-ti sp. z o.o
ul. Zamkowa 18/14
30-301 Kraków, Poland
Tax ID: PL 676 246 61 48

×
  • dania wegetariańskie
  • zdrowa dieta
  • przepisy bezglutenowe
  • pieczone jabłka
dania wegetariańskie
Pieczone jabłko z kruszonką

To niskokaloryczny pyszny deser w sam raz na jesienny dzień. Z dodatkiem cynamonu, brązowego cukru, płatków owsianych, z odrobiną ghee – spełni oczekiwania każdego wybrednego smakosza. Zawiera mało tłuszczu, więc zadowoli również tych, którzy dbają o linię. Spróbuj.

 

Składniki:

3 duże słodko-kwaśne jabłka, obrane, z usuniętymi gniazdami nasiennymi, pokrojone w plastry

3/4 łyżeczki ziela angielskiego

3/4 szklanki płatków owsianych

40 dag nieprzetworzonych otrębów owsianych

1/3 szklanki brązowego cukru

1 łyżeczka cynamonu

1,5 łyżki stołowej ghee

Przygotowanie:

Wyłóż jabłka posypane zielem angielskim do formy na tartę o średnicy około 20 cm. W mikserze lub blenderze zmieszaj pozostałe składniki, aż powstanie kruszonka.

Posyp kruszonką jabłka i piecz w temperaturze 190 stopni C przez 30 minut.

 

Przyprawy – gorczyca, kurkuma, cynamon oraz wysokiej jakości masło ghee – znajdziesz w zielonysklep.com. Zobacz tutaj.

 

Przeczytaj także:

Jabłka - owoce na dobre trawienie

Ciasto kokosowe z borówkami

 

Opracowanie na podstawie:

Dieta i odchudzanie zgodnie z ajurwedą. Scott Gerson. Książka ukazała się w serii a-ajurweda.pl, nakładem wydawnictwa a-ti sp. z o.o., Kraków 2017.

Copyright © a-ti sp. z o.o. 2014
Wszelkie prawa zastrzeżone
Projekt i realizacja:
VArts.pl