Welcome to a-ajurweda.pl - an information service on ayurveda in Polish

We are a Polish publisher of books on ayurveda and information service which aims to spread knowledge of Ayurveda in Poland. We run an Internet and stationary shop with books, natural and ayurvedic products. Our brands:

Please contact us...

Sales of products: sklep@a-ti.pl
Publishing: redakcja@a-ti.pl
Phone: +48 603 440 800

a-ti sp. z o.o
ul. Zamkowa 18/14
30-301 Kraków, Poland
Tax ID: PL 676 246 61 48

×
  • kuchnia wegańska
  • przepisy bezglutenowa
  • zdrowa dieta
  • przepisy ajurwedyjskie
kuchnia wegańska
Na śniadanie lub na piknik

Ten zaskakujący pyszny smakołyk nadaje się zarówno na deser, jak i lekkie, nawilżające śniadanie. Banan, awokado, daktyle, mielone migdały - to naprawdę duży zastrzyk energii na cały poranek, w dodatku smakowity i wegański. Przygotujesz go w pięć minut. Spróbuj.

Z podanej ilości składników przygotujesz 1 porcję musu.

 

Składniki:

1 dojrzały banan pokrojony na kawałki

1/2 awokado

2 daktyle bez pestek

1 łyżka wody

1 czubata łyżka surowych, mielonych migdałów (opcjonalnie)

1/2 szklanki malin lub truskawek (opcjonalnie)

 

Przygotowanie:

Umieść wszystkie składniki w blenderze. Miksuj przez 30 sekund lub do uzyskania gładkiej i kremowej konsystencji. Od czasu do czasu zgarnij ze ścianek naczynia osadzającą się miksturę.

 

Zobacz krem orzechowy z dodatkiem herbaty Matcha Nutura w zielonysklep.com >> przejdź do sklepu

 

Przeczytaj także:

Imbirowa marmolada 

 

Opracowanie na podstawie:

Ajurwedyjska kuchnia dla wegan. Talya Lutzker. Książka ukazała się nakładem wydawnictwa a-ti sp. z o.o., Kraków 2015.

Do nabycia w zielonysklep.com >> przejdź do sklepu

Copyright © a-ti sp. z o.o. 2014
Wszelkie prawa zastrzeżone
Projekt i realizacja:
VArts.pl