
Ten zaskakujący pyszny smakołyk nadaje się zarówno na deser, jak i lekkie, nawilżające śniadanie. Banan, awokado, daktyle, mielone migdały - to naprawdę duży zastrzyk energii na cały poranek, w dodatku smakowity i wegański. Przygotujesz go w pięć minut. Spróbuj.
Z podanej ilości składników przygotujesz 1 porcję musu.
Składniki:
1 dojrzały banan pokrojony na kawałki
1/2 awokado
2 daktyle bez pestek
1 łyżka wody
1 czubata łyżka surowych, mielonych migdałów (opcjonalnie)
1/2 szklanki malin lub truskawek (opcjonalnie)
Przygotowanie:
Umieść wszystkie składniki w blenderze. Miksuj przez 30 sekund lub do uzyskania gładkiej i kremowej konsystencji. Od czasu do czasu zgarnij ze ścianek naczynia osadzającą się miksturę.
Zobacz krem orzechowy z dodatkiem herbaty Matcha Nutura w zielonysklep.com >> przejdź do sklepu
Przeczytaj także:
Opracowanie na podstawie:
Ajurwedyjska kuchnia dla wegan. Talya Lutzker. Książka ukazała się nakładem wydawnictwa a-ti sp. z o.o., Kraków 2015.
Do nabycia w zielonysklep.com >> przejdź do sklepu