Welcome to a-ajurweda.pl - an information service on ayurveda in Polish

We are a Polish publisher of books on ayurveda and information service which aims to spread knowledge of Ayurveda in Poland. We run an Internet and stationary shop with books, natural and ayurvedic products. Our brands:

Please contact us...

Sales of products: sklep@a-ti.pl
Publishing: redakcja@a-ti.pl
Phone: +48 603 440 800

a-ti sp. z o.o
ul. Zamkowa 18/14
30-301 Kraków, Poland
Tax ID: PL 676 246 61 48

×
  • dania wegetariańskie
  • zdrowa dieta
  • kuchnia ajurwedyjska
  • zioła i przyprawy
dania wegetariańskie
Makaron doskonały!

Polecamy przepis na znakomity makaron z dodatkiem cukinii, kabaczka, pomidorów, odrobiny czosnku i oliwy. Aromatyczne danie pachnące ziołami podane z utartym parmezanem i świeżymi liśćmi bazylii - zaspokoi podniebienia najbardziej wybrednych smakoszy. Spróbuj.

 

Składniki:

180 g suchego makaronu

1 łyżeczka oliwy extra virgin

2 średnie cukinie pokrojone na cienkie plastry

1 średni żółty kabaczek pokrojony na cienkie plastry

1/2 szklanki grzybów pokrojonych na cienkie plastry

2 ząbki czosnku drobno posiekanego

8-10 pomidorów przekrojonych na pół

1 łyżka stołowa utartego parmezanu

Świeże liście bazylii pokrojone w paski

 

Przygotowanie:

Ugotuj makaron z zaleceniami na opakowaniu. W tym czasie podgrzej oliwę w woku lub na dużej patelni. Dodaj cukinię, kabaczki, grzyby i czosnek, duś przez 5 minut. Odcedź makaron i z powrotem przełóż do garnka. Dodaj warzywa, delikatnie wymieszaj i nałóż na talerze.

Posyp utartym parmezanem i świeżą bazylią. Podawaj gorące.

 

Szukasz aromatycznych przypraw i ciekawych dodatków do potraw? Sprawdź nasza ofertę w zielonysklep.com

 

Przeczytaj także:

Tofu z pesto

Makaron z aromatycznymi ziołami

 

Opracowanie na podstawie:

Dieta i odchudzanie zgodnie z ajurwedą. Scott Gerson. Książka ukazała się w serii a-ajurweda.pl, nakładem wydawnictwa a-ti sp. z o.o., Kraków 2017.

Copyright © a-ti sp. z o.o. 2014
Wszelkie prawa zastrzeżone
Projekt i realizacja:
VArts.pl