Welcome to a-ajurweda.pl - an information service on ayurveda in Polish

We are a Polish publisher of books on ayurveda and information service which aims to spread knowledge of Ayurveda in Poland. We run an Internet and stationary shop with books, natural and ayurvedic products. Our brands:

Please contact us...

Sales of products: sklep@a-ti.pl
Publishing: redakcja@a-ti.pl
Phone: +48 603 440 800

a-ti sp. z o.o
ul. Zamkowa 18/14
30-301 Kraków, Poland
Tax ID: PL 676 246 61 48

×
  • syrop daktylowy
  • krem kokosowy
  • czekolady wegańskie
  • ajurweda Kraków
kuchnia indyjska
Łakocie i słodkości - nowości

Jak smakuje syrop daktylowy? Dlaczego jest świetnym zamiennikiem cukru? Syrop daktylowy jest znakomitym źródłem potasu, magnezu i cynku. Jakie zastosowanie w kuchni ma krem kokosowy? Czy wiesz, że krem kokosowy pobudza przemianę materii i pomaga w odchudzaniu?

 

Syrop daktylowy Country Life

Syrop daktylowy powstaje z owoców palmy daktylowej, ma gęstą konsystencję, intensywny aromat i delikatnie karmelowy smak. To zdrowszy zamiennik dla cukru lub słodzika. Zawiera więcej składników odżywczych i minerałów niż miód czy syrop klonowy. Bogaty w przeciwutleniacze, szczególnie flawonoidy, które zwalczają wolne rodniki, chroniąc organizm przed chorobami i stanami zapalnymi.

Syrop jest łatwo przyswajalny w organizmie, a dzięki zawartości błonnika czujemy nasycenie. Dostarcza 2,5 razy więcej potasu niż banan oraz wiele innych minerałów takich jak magnez, fosfor, cynk, selen, miedź. Bogaty w witaminy z grupy B. Ma niski indeks glikemiczny oraz wysoką zawartość przeciwutleniaczy, dlatego odpowiednio dawkowany może korzystnie przyczyniać się do kontroli poziomu cukru we krwi.

Można dodawać do deserów, mleka, kawy i wielu innych potraw. 

Składniki: suszone daktyle z ekologicznych upraw 75%, woda pitna

Zobacz syrop daktylowy w zielonysklep.com >> przejdź do sklepu

 

Czekolada gorzka BIO 75 procent

Czekolada ta jest wyjątkowo bogata w magnez i wpływa bardzo relaksująco na ciało.

Jest odpowiednia dla wegan.

Skład: masa kakaowa*, surowy cukier trzcinowy*, masło kakaowe*

Składniki pochodzą z ekologicznych upraw.

Zobacz czekolada gorzka BIO 75 procent w zielonysklep.com >> przejdź do sklepu

 

Krem kokosowy KTC

Tłuszcz kokosowy nie przyczynia się do powstawania tkanki tłuszczowej, pobudza przemianę materii i pomaga przy odchudzaniu.

Ma duże właściwości antybakteryjne, antywirusowe oraz antygrzybiczne, ponadto buduje odporność organizmu. 

Krem kokosowy stosowany jest wewnętrznie jako lek oraz w kuchni jako środek spożywczy. Może być również stosowany w użytku zewnętrznym, jako maseczka do włosów, masło do ciała lub maść na różnego rodzaju zmiany skórne.

Zmielony na pastę miąższ orzecha kokosowego. Bardzo tłusta i aromatyczna twarda masa, która po ogrzaniu w gorącej wodzie nabiera konsystencji gęstej śmietany. Doskonały do tajlandzkich zup, past curry, deserów, do koktajli mlecznych, lodów jak również jako zagęszczacz do gulaszów i sosów. Krem kokosowy jest koloru białego, nierafinowany (naturalny aromat kokosa).

Znakomity do dań wegańskich i wegetariańskich.

Zobacz Krem kokosowy KTC w zielonysklep.com >> przejdź do sklepu

Copyright © a-ti sp. z o.o. 2014
Wszelkie prawa zastrzeżone
Projekt i realizacja:
VArts.pl