
Polecamy pyszną zupę krem na bazie zielonych warzyw. Ziemniaczki, sałata, szpinak to główne składniki tej zupy. Do tego ryż basmati i dowolny rodzaj fasoli oraz odrobina aromatycznych przypraw: oregano, tymianek, czosnek. Potrawa w sam raz na mały i duży głód. Spróbuj.
Z podanej ilości składników przygotujesz 4 porcje zupy.
Składniki:
1/2 filiżanki ryżu basmati
1/2 filiżanki fasoli
8-10 filiżanek wody
2 łyżki posiekanej cebuli
2 filiżanki pokrojonych ziemniaków
średni, pokrojony pomidor
1 filiżanka zielonych warzyw (sałata, szpinak, kapusta włoska)
1 łyżeczka oregano
1/8 łyżeczki tymianku
1 ząbek czosnku
Sól i pieprz opcjonalnie do smaku
Przygotowanie:
Ugotować ryż z fasolą. Po około 20 minutach dodać pozostałe składniki, zmniejszyć gaz i gotować, aż fasola zmięknie. Zmiksować po przestudzeniu.
Smacznego!
Zobacz ryż basmati w zielonysklep.com >> przejdź do sklepu
Zobacz fasola czerwona w zielonysklep.com >> przejdź do sklepu
Przeczytaj także:
Opracowanie na podstawie:
Świadome macierzyństwo z ajurwedą. Shivani Sood, Monika Ptak-Korbacz. Książka ukazała się nakładem wydawnictwa a-ti sp. z o.o., Kraków 2017.
Do nabycia w zielonysklep.com >> przejdź do sklepu