Welcome to a-ajurweda.pl - an information service on ayurveda in Polish

We are a Polish publisher of books on ayurveda and information service which aims to spread knowledge of Ayurveda in Poland. We run an Internet and stationary shop with books, natural and ayurvedic products. Our brands:

Please contact us...

Sales of products: sklep@a-ti.pl
Publishing: redakcja@a-ti.pl
Phone: +48 603 440 800

a-ti sp. z o.o
ul. Zamkowa 18/14
30-301 Kraków, Poland
Tax ID: PL 676 246 61 48

×
  • przepisy wegańskie
  • dania bezglutenowe
  • kuchnia ajurwedyjska
  • zdrowa dieta
krem orzechowy
Krem z orzechów laskowych

Polecamy przepis na wyśmienity gładki krem zrobiony na bazie orzechów laskowych. Wegański, z dodatkiem syropu daktylowego, z odrobiną karobu oraz ulubionego mleka roślinnego. To słodka, pyszna pokusa, którą łatwo przygotujesz w domu. Czy ktoś zdoła się jej oprzeć? Sprawdź.

 

Składniki:

2 filiżanki uprażonych orzechów laskowych

1/2 filiżanki syropu daktylowego lub orkiszowego

2 łyżki karobu

1 filiżanka mleka roślinnego (np. ryżowe lub owsiane)

 

Przygotowanie:

Upraż orzechy laskowe. Po 1-2 minutowym prażeniu na suchej patelni należy wrzucić orzechy w ściereczkę, zawinąć i potrząsać nią tak, żeby opadły ze skórki. Następnie dokładnie zmiksować orzechy z karobem. Dodać syrop daktylowy (lub orkiszowy), mleko roślinne i znów zmiksować na gładki krem.

 

Zobacz "Gotuj z ajurwedą dla zdrowia" w zielonysklep.com >> przejdź do sklepu

Zobacz "Ajurwedyjska kuchnia dla wegan" w zielonysklep.com >> przejdź do sklepu

 

Przeczytaj także:

Złociste ciasteczka śniadaniowe

Deser migdałowy z szafranem

 

Opracowanie na podstawie:

Świadome macierzyństwo z ajurwedą. Shivani Sood, Monika Ptak-Korbacz. Książka ukazała się nakładem wydawnictwa a-ti sp. z o.o., Kraków 2017.

Do nabycia w zielonysklep.com >> przejdź do sklepu

Copyright © a-ti sp. z o.o. 2014
Wszelkie prawa zastrzeżone
Projekt i realizacja:
VArts.pl