
Polecamy przepis na delikatny, słodki, rozpływający się w ustach krem na bazie kaszy jaglanej. Z dodatkiem dojrzałego banana, odrobiny masła orzechowego i cynamonu. Jego smak i konsystencja zachwyci szczególnie dzieci. Jeśli masz ochotę na odrobinę gorącej słodyczy - wypróbuj nasz przepis.
Składniki:
1 filiżanka podprażonej kaszy jaglanej lub płatków jaglanych
2,5 filiżanki wody
1 łyżeczka masła migdałowego lub kilka migdałów blanszowanych
kawałek dojrzałego banana
szczypta cynamonu
Przygotowanie:
Kaszę gotować do momentu wchłonięcia wody. Tuż przed podaniem zmiksować z resztą składników. Jeśli krem jest za gęsty, dodać gorącej wody.
Zobacz cynamon mielony w zielonysklep.com >> przejdź do sklepu
Przeczytaj także:
Pudding migdałowy z kardamonem
Opracowanie na podstawie:
Świadome macierzyństwo z ajurwedą. Shivani Sood, Monika Ptak-Korbacz. Książka ukazała się nakładem wydawnictwa a-ti sp. z o.o., Kraków 2018.
Do nabycia w zielonysklep.com >> przejdź do sklepu