Welcome to a-ajurweda.pl - an information service on ayurveda in Polish

We are a Polish publisher of books on ayurveda and information service which aims to spread knowledge of Ayurveda in Poland. We run an Internet and stationary shop with books, natural and ayurvedic products. Our brands:

Please contact us...

Sales of products: sklep@a-ti.pl
Publishing: redakcja@a-ti.pl
Phone: +48 603 440 800

a-ti sp. z o.o
ul. Zamkowa 18/14
30-301 Kraków, Poland
Tax ID: PL 676 246 61 48

×
  • kwiaty jadalne
  • przepisy
  • kiszenie
  • kwiatostany czosnku
Kiszone kwiatostany czosnku

Kiszenie jest starą metodą konserwacji pożywienia, wzmacniania smaku i wzbogacania wartości odżywczych. To, co nadaje się dla warzyw, nadaje się również dla kwiatów. Pobaw się i poeksperymentuj z kiszeniem kwiatów czosnku.

 

 

 

Składniki:

kwiatostany czosnku w pąkach

30 g szarej soli morskiej na 1l niechlorowanej wody

Przygotowanie:

Zalej zimną solanką kwiaty. Zakręć słój. Pozostaw w temperaturze pokojowej na 7–10 dni. Otwieraj regularnie, by mogły się ulotnić powstające gazy.

Kiszone kwiatostany czosnku można przechowywać przez miesiąc w chłodnym miejscu (15–20°C) i stosować jako ciekawą przystawkę do wielu potraw.

 

 

Wybrane produkty spożywcze znajdziesz w zielonysklep.com

Przeczytaj także: Konfitura mleczna z kwiatami pelargonii

Opracowanie na podstawie:

Księga kwiatów jadalnych. 300 przepisów, historia roślin. Mireille Gayet, zielone-wydawnictwo.pl

Copyright © a-ti sp. z o.o. 2014
Wszelkie prawa zastrzeżone
Projekt i realizacja:
VArts.pl