Welcome to a-ajurweda.pl - an information service on ayurveda in Polish

We are a Polish publisher of books on ayurveda and information service which aims to spread knowledge of Ayurveda in Poland. We run an Internet and stationary shop with books, natural and ayurvedic products. Our brands:

Please contact us...

Sales of products: sklep@a-ti.pl
Publishing: redakcja@a-ti.pl
Phone: +48 603 440 800

a-ti sp. z o.o
ul. Zamkowa 18/14
30-301 Kraków, Poland
Tax ID: PL 676 246 61 48

×
  • kuchnia ajurwedyjska
  • zdrowa dieta
  • przepisy wegańskie
  • dania bezglutenowe
kuchnia ajurwedyjska
Kisiel po ajurwedyjsku

Polecamy smaczny deser owocowy z dodatkiem kardamonu i odrobiny imbiru. Kisiel możesz zrobić z dowolnych, ulubionych owoców: aronie, jagody, porzeczki, morele, jabłka, gruszki. Mąka amarantusowa dopełni całości. Kisiel domowy jest słodki, lekki i nie zawiera żadnych sztucznych dodatków. Spróbuj.

 

Składniki:

1 filiżanka owoców do wyboru (aronie, jagody, truskawki, porzeczki, agrest, morele, jabłka, żurawina, gruszki)

1/4 łyżeczki kardamonu

2 filiżanki wody

mały kawałek imbiru

1 filiżanka mąki amarantusowej rozrobionej w zimnej wodzie

opcjonalnie miód lub cukier palmowy

 

Przygotowanie:

Zagotować wodę z owocami i przyprawami. Do gotujących się owoców dodać rozrobioną mąkę amarantusową. Po 2 minutach zdjąć z ognia i zmiksować. Dosłodzić do smaku, gdy się wystudzi.

 

Zobacz kardamon w zielonysklep.com >> przejdź do sklepu

Zobacz ryż basmati w zielonysklep.com >> przejdź do sklepu

 

Przeczytaj także:

Deser z kaszy manny

Deser ryżowy z rodzynkami

 

 

Opracowanie na podstawie:

Świadome macierzyństwo z ajurwedą. Shivani Sood, Monika Ptak-Korbacz. Książka ukazała się nakładem wydawnictwa a-ti sp. z o.o., Kraków 2017.

Do nabycia w zielonysklep.com >> przejdź do sklepu

Copyright © a-ti sp. z o.o. 2014
Wszelkie prawa zastrzeżone
Projekt i realizacja:
VArts.pl