
Polecamy smaczny deser owocowy z dodatkiem kardamonu i odrobiny imbiru. Kisiel możesz zrobić z dowolnych, ulubionych owoców: aronie, jagody, porzeczki, morele, jabłka, gruszki. Mąka amarantusowa dopełni całości. Kisiel domowy jest słodki, lekki i nie zawiera żadnych sztucznych dodatków. Spróbuj.
Składniki:
1 filiżanka owoców do wyboru (aronie, jagody, truskawki, porzeczki, agrest, morele, jabłka, żurawina, gruszki)
1/4 łyżeczki kardamonu
2 filiżanki wody
mały kawałek imbiru
1 filiżanka mąki amarantusowej rozrobionej w zimnej wodzie
opcjonalnie miód lub cukier palmowy
Przygotowanie:
Zagotować wodę z owocami i przyprawami. Do gotujących się owoców dodać rozrobioną mąkę amarantusową. Po 2 minutach zdjąć z ognia i zmiksować. Dosłodzić do smaku, gdy się wystudzi.
Zobacz kardamon w zielonysklep.com >> przejdź do sklepu
Zobacz ryż basmati w zielonysklep.com >> przejdź do sklepu
Przeczytaj także:
Opracowanie na podstawie:
Świadome macierzyństwo z ajurwedą. Shivani Sood, Monika Ptak-Korbacz. Książka ukazała się nakładem wydawnictwa a-ti sp. z o.o., Kraków 2017.
Do nabycia w zielonysklep.com >> przejdź do sklepu