
Polecamy przepis na pyszne, rozgrzewające śniadanie, które przygotujesz w kilka minut. Bazą tej potrawy jest kasza jaglana, do której dodajemy cynamon, kurkumę, imbir, a także rodzynki i orzechy. Można dosłodzić miodem. To niezły zastrzyk energii na zimowy poranek. Spróbuj.
Składniki na 4 porcje:
1 filiżanka prażonej kaszy jaglanej
szczypta cynamonu i kurkumy
odrobina startego imbiru
1 łyżka ziaren słonecznika
1 łyżka rodzynek
1 łyżka orzechów
Przygotowanie:
Zagotować wodę, dodać przyprawy, rodzynki i kaszę jaglaną. Rozgrzać patelnię i podprażyć na niej słonecznik. Połączyć z kaszą jaglaną. Można dodać miód. Smaczego!
Zobacz cynamon w zielonysklep.com >> przejdź do sklepu
Przeczytaj także:
Opracowanie na podstawie:
Ajurwedyjska książka kucharska. Jak zdrowo żyć i dobrze się odżywiać. Amadea Morningstar, Urmila Desai. Książka ukazała się w serii a-ajurweda.pl, nakładem wydawnictwa a-ti Sp. z o.o., Kraków 2017.
Do nabycia w zielonysklep.com >> przejdź do sklepu