
Herbata do śniadania, herbata do obiadu, herbata po kolacji? Herbata nie musi się nudzić i nie musi zawsze smakować tak samo. Ze świeżo utartym imbirem i z cynamonem, a może z kminem i koprem? Czy po kolacji najlepsza będzie herbata z rumiankiem? Podajemy trzy przepisy. Wypróbuj.
Herbata do śniadania
Składniki: 1/2 łyżeczki utartego świeżego imbiru, 1/2 łyżeczki cynamonu, 1 szczypta kardamonu, 1 szklanka wody
Zagotuj wodę i dodaj przyprawy. Przykryj, wyłącz palnik i odczekaj kilka minut.
Herbata do obiadu
Składniki: 1/2 łyżeczki nasion kminu, 1/3 łyżeczki nasion kolendry, 1/3 łyżeczki nasion kopru, 1 szklanka wody
Zagotuj wodę i dodaj przyprawy. Wyłącz palnik, przykryj naczynie i odczekaj 5 minut. Odcedź i posłódź zgodnie z zaleceniami dla swojej doszy.
Herbata do kolacji
Składniki: 1/8 łyżeczki nasion kopru,, 1/3 łyżeczki cynamonu, 1/3 łyżeczki rumianku,1 szklanka wody
Zagotuj wodę i dodaj przyprawy. Wyłącz palnik, przykryj naczynie i odczekaj kilka minut. Możesz dosłodzić miodem lub syropem z agawy lub cukrem trzcinowym.
Zobacz herbata Yogi Tea Relaksująca w zielonysklep.com >> przejdź do sklepu
Przeczytaj także:
Opracowanie na podstawie:
Gotuj z ajurwedą dla zdrowia. Usha Lad, Vasant Lad. Książka ukazała się nakładem wydawnictwa a-ti sp. z o.o., Kraków 2015.
Do nabycia w zielonysklep.com >> przejdź do sklepu