Welcome to a-ajurweda.pl - an information service on ayurveda in Polish

We are a Polish publisher of books on ayurveda and information service which aims to spread knowledge of Ayurveda in Poland. We run an Internet and stationary shop with books, natural and ayurvedic products. Our brands:

Please contact us...

Sales of products: sklep@a-ti.pl
Publishing: redakcja@a-ti.pl
Phone: +48 603 440 800

a-ti sp. z o.o
ul. Zamkowa 18/14
30-301 Kraków, Poland
Tax ID: PL 676 246 61 48

×
  • dania wegetariańskie
  • kuchnia ajurwedyjska
  • zdrowa dieta
  • orzechy nerkowca
przepisy wegetariańskie
Deser z kaszy manny

Pyszny, lekki deserek zrobiony na bazie kaszy manny, z dodatkiem rodzynek i orzechów nerkowca, z odrobiną kardamonu. To nie jest zwykły grysik. To pożywne, delikatne i subtelne w smaku danie, które można jeść na ciepło i na zimno. Doskonałe dla maluchów i starszych łasuchów. Spróbuj.

 

Z podanej ilości składników przygotujesz 6 porcji potrawy.

Składniki:

1 filiżanka kaszy manny

2 łyżki rodzynek

2 łyżki orzechów nerkowca

1/2 łyżeczki kardamonu

6 łyżek ghee

5 filiżanek wody

 

Przygotowanie:

Rozgrzać ghee, dodać rodzynki i orzechy i podsmażyć. Dorzucić grysik. Wymieszać i podgrzewać do brunatnego koloru. Wlać wodę i gotować, aż grysik będzie miękki. Wylać na talerz i wystudzić.

 

Zobacz masło ghee Palce lizać w zielonysklep.com >> przejdź do sklepu

Zobacz ryż basmati w zielonysklep.com >> przejdź do sklepu

 

Przeczytaj także:

Pudding z makiem

Nasiona chia - bogactwo błonnika i minerałów

Opracowanie na podstawie:

Świadome macierzyństwo z ajurwedą. Shivani Sood, Monika Ptak-Korbacz. Książka ukazała się nakładem wydawnictwa a-ti sp. z o.o., Kraków 2017.

Do nabycia w zielonysklep.com >> przejdź do sklepu

Copyright © a-ti sp. z o.o. 2014
Wszelkie prawa zastrzeżone
Projekt i realizacja:
VArts.pl