
To doskonała alternatywa dla chipsów ziemniaczanych. Możesz przygotować chipsy z dowolnych warzyw: brokuła, kalafiora, buraka czy pietruszki. Do tego ulubione przyprawy: majeranek, oregano, bazylia, papryka. Takie chipsy są lekkie, kolorowe, smaczne i łatwe w przygotowaniu!
Składniki:
Do wyboru:
brokuł, kalafior, jarmuż
brukselka
cienko pokrojony ugotowany burak
pokrojona ugotowana pietruszka
pokrojony ugotowany seler
majeranek
oregano
bazylia
pieprz
papryka
Możesz wybrać dowolne warzywa i dowolne przyprawy – tak jak lubisz!
Przygotowanie:
Warzywa należy dokładnie obtoczyć w oleju wymieszanym z dowolnymi przyprawami i piec około 5 minut na blasze z papierem w temperaturze 200 stopni C. Przygotowując warzywa, należy pamiętać, by miały podobną wielkość i grubość.
Zobacz pieprz czarny mielony w zielonysklep.com >> przejdź do sklepu
Zobacz olej kokosowy w zielonysklep.com >> przejdź do sklepu
Przeczytaj także:
Opracowanie na podstawie:
Świadome macierzyństwo z ajurwedą. Shivani Sood, Monika Ptak-Korbacz. Książka ukazała się nakładem wydawnictwa a-ti sp. z o.o., Kraków 2017.
Do nabycia w zielonysklep.com >> przejdź do sklepu