Welcome to a-ajurweda.pl - an information service on ayurveda in Polish

We are a Polish publisher of books on ayurveda and information service which aims to spread knowledge of Ayurveda in Poland. We run an Internet and stationary shop with books, natural and ayurvedic products. Our brands:

Please contact us...

Sales of products: sklep@a-ti.pl
Publishing: redakcja@a-ti.pl
Phone: +48 603 440 800

a-ti sp. z o.o
ul. Zamkowa 18/14
30-301 Kraków, Poland
Tax ID: PL 676 246 61 48

×
  • kuchnia ajurwedyjska
  • dania wegetariańskie
  • przepisy wegańskie
  • bulion warzywny
dieta wegańska
Bulion dobry na jesień

Użycie bulionu warzywnego to doskonały sposób, by zupa była bardziej pożywna. Co równie ważne, bulion każdemu daniu dodaje głębokiego smaku i delikatności. Koniecznie używaj dobrej jakości warzyw - wówczas bulion będzie pyszny, aromatyczny, subtelny i wyrazisty w smaku. Spróbuj.

 

Składniki:

4,5 szklanki wody

2 marchewki pokrojone w plastry

2 łodygi selera z liśćmi, pokrojone na plastry

1/2 szklanki groszku zielonego

1 słodka papryka (czerwona lub zielona)

1/2 szklanki posiekanej kolendry (liście i łodygi)

1/4 szklanki pietruszki drobno posiekanej

1 mała cebula posiekana

 

Przygotowanie:

Zagotuj wszystkie składniki w dużym garnku. Przykryj, zmniejsz ogień i gotuj do chwili, gdy warzywa zmiękną, czyli mniej więcej 25 minut. Odcedź warzywa. Taki bulion jest pyszny, zdrowy, aromatyczny. Możesz także przetrzeć warzywa i dodać je z powrotem do bulionu. Smacznego!

 

Zobacz kolendra mielona w zielonysklep.com >> przejdź do sklepu

 

Przeczytaj także:

Krupnik warzywny

Zupa warzywna po indyjsku

 

 

Opracowanie na podstawie:

Świadome macierzyństwo z ajurwedą. Shivani Sood, Monika Ptak-Korbacz. Książka ukazała się nakładem wydawnictwa a-ti sp. z o.o., Kraków 2018.

Do nabycia w zielonysklep.com >> przejdź do sklepu

Copyright © a-ti sp. z o.o. 2014
Wszelkie prawa zastrzeżone
Projekt i realizacja:
VArts.pl