Welcome to a-ajurweda.pl - an information service on ayurveda in Polish

We are a Polish publisher of books on ayurveda and information service which aims to spread knowledge of Ayurveda in Poland. We run an Internet and stationary shop with books, natural and ayurvedic products. Our brands:

Please contact us...

Sales of products: sklep@a-ti.pl
Publishing: redakcja@a-ti.pl
Phone: +48 603 440 800

a-ti sp. z o.o
ul. Zamkowa 18/14
30-301 Kraków, Poland
Tax ID: PL 676 246 61 48

×
  • przyprawy indyjskie
  • sól himalajska
  • kurkuma
  • cajen
zioła indyjskie
Bogactwo przypraw, bogactwo smaków

Sól himalajska, oryginalna mieszanka przypraw indyjskich Cajun, płatki imbiru, kurkuma w kawałkach, mieszanka przypraw składająca się z czarnego i białego pieprzu, suszonej cebuli, ziaren gorczycy i ostrej papryki czyli słynna indyjska Peri, Peri. W praktycznym młynku, dzięki któremu można się cieszyć świeżym aromatem i smakiem zawsze, kiedy chcesz. Spróbuj.

  

Peri, Peri - mieszanka przypraw KTC (klik)

Peri Peri to pikantna mieszanka przypraw. Składa się z czarnego i białego pieprzu, suszonej cebuli, ziaren gorczycy oraz ostrej papryki. Mieszanka ta doskonale nadaje się do wielu potraw. Znakomicie podkręci smak grillowanych warzyw lub pieczonych ziemniaków.

Przyprawa znajduje się w praktycznym młynku, dzięki temu możemy się cieszyć zawsze ich świeżym aromatem i smakiem.

 

Sól himalajska KTC (klik)

czysta sól himalajska o pięknym, blado-różowym kolorze. Znakomita w kuchni, do gotowania. Można jej też używać do celów kosmetycznych (kąpiele odmładzające, relaksujące) oraz do peelingów. Ma działanie lecznicze.

 

Mieszanka przypraw - Cajun (klik)

Przyprawa Cajun to uniwersalna mieszanka przypraw. Charakteryzuje się niepowtarzalnym aromatem za sprawą suszonego czosnku, cebuli i innych ziół. Składa się z nasion gorczycy, kminu, czarnego pieprzu, kruszonego chilli, tymianku, oregano, majeranku, płatków cebuli i czosnku oraz czerwonego pieprzu. Nadaje każdej potrawie niezapomniany smak i piękny aromat.
Można jej również użyć jako panierki do prażonych orzechów lub ciecierzycy.

 

Płatki imbiru KTC (klik)

Imbir to jedna z najstarszych i najcenniejszych przypraw Dalekiego Wschodu. Jego zastosowanie w kuchni jest bardzo szerokie. Doskonale rozgrzewa organizm, dlatego warto pić herbaty z imbirem w czasie choroby. Nadaje wyrazistości potrawom. Imbir doskonale nadaje się do słodkich potraw, sałatek owocowych, pieczonych jabłek, ciast, herbatników i napojów. Znakomity do potraw orientalnych. Ma działanie lecznicze – nie tylko rozgrzewa, ale także podkręca ogień trawienny i pozytywnie wpływa na lepsze trawienie.

 

Kurkuma w kawałkach KTC (klik)

Kurkuma to przyprawa wszechstronna. Ma szerokie zastosowanie w kuchni, w kosmetyce oraz medycynie. Chroni wątrobę, wspomaga trawienie, oczyszcza organizm. Ma działa antynowotworowe. Jest tez naturalnym środkiem antyseptycznym.

Barwi potrawy na piękny żółty kolor. Polecana do wszystkich potraw – zarówno pikantnych, jak i słodkich. Doskonała jako składnik leczniczych herbat, jako dodatek do ryżu, można ją też dodawać do wypieków.

 

Polecamy przyprawy KTC - zobacz w zielonysklep.com

 

 

 

Copyright © a-ti sp. z o.o. 2014
Wszelkie prawa zastrzeżone
Projekt i realizacja:
VArts.pl