
Sól himalajska, oryginalna mieszanka przypraw indyjskich Cajun, płatki imbiru, kurkuma w kawałkach, mieszanka przypraw składająca się z czarnego i białego pieprzu, suszonej cebuli, ziaren gorczycy i ostrej papryki czyli słynna indyjska Peri, Peri. W praktycznym młynku, dzięki któremu można się cieszyć świeżym aromatem i smakiem zawsze, kiedy chcesz. Spróbuj.
Peri, Peri - mieszanka przypraw KTC (klik)
Peri Peri to pikantna mieszanka przypraw. Składa się z czarnego i białego pieprzu, suszonej cebuli, ziaren gorczycy oraz ostrej papryki. Mieszanka ta doskonale nadaje się do wielu potraw. Znakomicie podkręci smak grillowanych warzyw lub pieczonych ziemniaków.
Przyprawa znajduje się w praktycznym młynku, dzięki temu możemy się cieszyć zawsze ich świeżym aromatem i smakiem.
czysta sól himalajska o pięknym, blado-różowym kolorze. Znakomita w kuchni, do gotowania. Można jej też używać do celów kosmetycznych (kąpiele odmładzające, relaksujące) oraz do peelingów. Ma działanie lecznicze.
Mieszanka przypraw - Cajun (klik)
Przyprawa Cajun to uniwersalna mieszanka przypraw. Charakteryzuje się niepowtarzalnym aromatem za sprawą suszonego czosnku, cebuli i innych ziół. Składa się z nasion gorczycy, kminu, czarnego pieprzu, kruszonego chilli, tymianku, oregano, majeranku, płatków cebuli i czosnku oraz czerwonego pieprzu. Nadaje każdej potrawie niezapomniany smak i piękny aromat.
Można jej również użyć jako panierki do prażonych orzechów lub ciecierzycy.
Imbir to jedna z najstarszych i najcenniejszych przypraw Dalekiego Wschodu. Jego zastosowanie w kuchni jest bardzo szerokie. Doskonale rozgrzewa organizm, dlatego warto pić herbaty z imbirem w czasie choroby. Nadaje wyrazistości potrawom. Imbir doskonale nadaje się do słodkich potraw, sałatek owocowych, pieczonych jabłek, ciast, herbatników i napojów. Znakomity do potraw orientalnych. Ma działanie lecznicze – nie tylko rozgrzewa, ale także podkręca ogień trawienny i pozytywnie wpływa na lepsze trawienie.
Kurkuma w kawałkach KTC (klik)
Kurkuma to przyprawa wszechstronna. Ma szerokie zastosowanie w kuchni, w kosmetyce oraz medycynie. Chroni wątrobę, wspomaga trawienie, oczyszcza organizm. Ma działa antynowotworowe. Jest tez naturalnym środkiem antyseptycznym.
Barwi potrawy na piękny żółty kolor. Polecana do wszystkich potraw – zarówno pikantnych, jak i słodkich. Doskonała jako składnik leczniczych herbat, jako dodatek do ryżu, można ją też dodawać do wypieków.
Polecamy przyprawy KTC - zobacz w zielonysklep.com