Welcome to a-ajurweda.pl - an information service on ayurveda in Polish

We are a Polish publisher of books on ayurveda and information service which aims to spread knowledge of Ayurveda in Poland. We run an Internet and stationary shop with books, natural and ayurvedic products. Our brands:

Please contact us...

Sales of products: sklep@a-ti.pl
Publishing: redakcja@a-ti.pl
Phone: +48 603 440 800

a-ti sp. z o.o
ul. Zamkowa 18/14
30-301 Kraków, Poland
Tax ID: PL 676 246 61 48

×
Aktualności
  • zdrowa dieta
  • oleje do masażu
  • ajurweda Kraków
  • kosmetyki naturalne
dieta sportowca
Ulga dla zmęczonych mięśni

Jeśli uprawiasz sport, na pewno często odczuwasz, że twoje mięśnie są spięte i potrzebują rozluźnienia oraz rozmasowania. Jeśli czujesz, że mięśnie potrzebują regeneracji lub odczuwasz ból mięśni, możesz zrobić aromatyczną, ziołową, rozgrzewającą i kojącą kąpiel, która na pewno przyniesie ulgę. Spróbuj.

  • dieta wegańska
  • suplementy diety
  • ajurweda Kraków
  • nasiona chia
dieta wegańska
Nasiona Chia – cenny dodatek do potraw

Nasiona chia (inaczej: szałwia hiszpańska) to roślina pochodząca z Ameryki Południowej, gdzie od wieków stanowi podstawę tamtejszej diety. To bogate źródło białka, witamin, błonnika, minerałów i przeciwutleniaczy oraz cenny dodatek do potraw. Polecamy dla wegan, sportowców oraz osób z nadwagą. Spróbuj.

  • kosmetyki naturalne
  • produkty ajurwedyjskie
  • olejki do ciała
  • kosmetyki wegańskie
zioła ajurwedyjskie
Odprężające olejki do ciała

Olejki do kąpieli i do masażu łatwo zrobić samodzielnie. Odżywiają skórę, dobrze nawilżają, relaksują oraz działają kojąco na zmysły. Wystarczy kilka składników i odrobina chęci. Wypróbuj nasze przepisy na aksamitne, zmysłowe, odżywcze olejki do ciała: waniliowy, kwiatowy oraz ziołowy. 

  • dania wegańskie
  • przepisy bezglutenowe
  • dieta wegetariańska
  • tempeh
przepisy wegańskie
Pieczony tempeh – pożywne źródło białka

Soja w postaci miso oraz tempeh są lżej strawne niż tofu i mleko sojowe, a ponadto zawierają dużo białka. W tym przepisie tempeh najpierw lekko się dusi, a następnie piecze, dzięki czemu jest puszysty, lekko chrupiący i wyjątkowo smaczny. W takiej formie jest znakomitym dodatkiem do sałatek i zbożowych dań na gorąco.

  • ziołolecznictwo
  • medycyna naturalna
  • zbieranie ziół
  • produkty naturalne
ziołolecznictwo
Zbieranie i suszenie ziół

Zioła mają właściwości lecznicze, odżywcze, smakowe, oczyszczające, zapachowe oraz pielęgnujące. Często używa się ich podczas różnych zabiegów leczniczych i kosmetycznych. Kiedy zbierać zioła? W jaki sposób je zbierać? Jak suszyć zioła? Do czego wykorzystać zasuszone zioła? Przeczytaj nasze instrukcje.

Copyright © a-ti sp. z o.o. 2014
Wszelkie prawa zastrzeżone
Projekt i realizacja:
VArts.pl