Welcome to a-ajurweda.pl - an information service on ayurveda in Polish

We are a Polish publisher of books on ayurveda and information service which aims to spread knowledge of Ayurveda in Poland. We run an Internet and stationary shop with books, natural and ayurvedic products. Our brands:

Please contact us...

Sales of products: sklep@a-ti.pl
Publishing: redakcja@a-ti.pl
Phone: +48 603 440 800

a-ti sp. z o.o
ul. Zamkowa 18/14
30-301 Kraków, Poland
Tax ID: PL 676 246 61 48

×
Aktualności
  • ajurweda
  • porady
  • praca
  • dla pitta
praca dla pitta, porady ajurwedyjskie,
Jaką pracę wybrać, gdy mam w sobie masę ognia pitta?

Osoby typu pitta są praktyczne, wolą pracę, w której pojawiają się konkrety, takie jak: liczby, harmonogramy, plany, produkcja czegoś, sprzedaż, kupno; coś, co będą mogły robić z pasją, podejmować ryzyko, mieć sposobność wprowadzania innowacji i współzawodniczyć.

  • dosze
  • a emocje
  • wata pitta
  • kapha
wata, pitta, kapha, emocje,
Dosze a emocje

Lękliwa wata, gniewna pitta i zachwycona sobą kapha – czy jesteśmy w stanie poradzić sobie z tymi emocjami? Jak z nimi pracować?  Co radzi ajurweda? Poznaj emocjonalność poszczególnych dosz i naucz się z nimi pracować zgodnie z swoimi naturalnymi predyspozycjami.

  • zioła ajurwedyjskie
  • guduchi
  • układ moczowy
  • nerwowy
zioła ajurwejdysjkie, guduchi, układ moczowy, nerwowy,
Guduchi - odporność, zdrowy układ nerwowy i moczowy

Guduchi to ajurwedyjskie zioło wzmacniające organizm. Działa bardzo korzystnie na układ moczowy i nerwowy. Równoważy dosze wata i pitta. Pełni szczególnie ważną funkcję w zwalczaniu przewlekłych stanów podgorączkowych oraz infekcji. Wzmaga pozytywną energię i dobre samopoczucie.

  • porady ajurwedyjskie
  • wybór
  • praca dla
  • wata
Jaką pracę wybrać, gdy dominuje u nas dosza wata?

Osoby typu wata lubią pracę, która jest ekscytująca, nieprzewidywalna, intensywna, zróżnicowana i twórcza, pracę, która wiąże się z podróżami, wymaga wrażliwości, kontaktu z wieloma osobami, wielu pomysłów, wywołuje zmienne nastroje i odczucia.

  • przepis
  • przekąska
  • z Indii
  • pakora
pakora, danie, kuchnia indyjska,
Pakora z cebuli – smaczna i oryginalna przekąska

Pakora to chrupiąca przekąska rodem z Indii, to kawałki warzyw w cieście z ciecierzycy, smażone na głębokim oleju. Tradycyjne podawana jest jako przystawka przed daniem głównym lub przekąska. Sprawdź, jak smakuje. Wprowadź do swojej kuchni nutę orientu.

Copyright © a-ti sp. z o.o. 2014
Wszelkie prawa zastrzeżone
Projekt i realizacja:
VArts.pl