Welcome to a-ajurweda.pl - an information service on ayurveda in Polish

We are a Polish publisher of books on ayurveda and information service which aims to spread knowledge of Ayurveda in Poland. We run an Internet and stationary shop with books, natural and ayurvedic products. Our brands:

Please contact us...

Sales of products: sklep@a-ti.pl
Publishing: redakcja@a-ti.pl
Phone: +48 603 440 800

a-ti sp. z o.o
ul. Zamkowa 18/14
30-301 Kraków, Poland
Tax ID: PL 676 246 61 48

×
W mediach
  • książki ajurwedyjskie
  • domowe kosmetyki
  • produkty naturalne
  • kosmetyki wegańskie
książki o ajurwedzie
Domowe receptury na naturalne kosmetyki

Bądź piękna - zarówno wewnętrznie, jak i zewnętrznie! Dbaj o siebie. Pielęgnuj swoją naturalną urodę. Odkryj, jak dużo radości daje samodzielne tworzenie naturalnych kosmetyków dostosowanych do własnych potrzeb. Baw się, eksperymentuj, twórz własne kosmetyki. W książce "Domowe kosmetyki na naturalne kosmetyki" znajdziesz przepisy na naturalne specyfiki do każdej części ciała: stymulujące maseczki do twarzy, zmysłowe kremy, relaksujące mieszanki ziołowe do kąpieli, szampony, odżywki do włosów, jak i naturalne sposoby na komary. Jest też coś wyłącznie dla kobiet - porady w sprawach intymnych, a dla zakochanych na romantyczne chwile - ziołowe eliksiry miłosne pobudzające zmysły. Recencja tej książki ukazała się właśnie w Magazynie "Yoga & Ayurveda" Nr Lato 3(14) / 2016.

  • kuchnia wegańska
  • kuchnia ajurwedyjska
  • książki o ajurwedzie
  • ajurweda Kraków
kuchnia ajurwedyjska
"Ajurwedyjska kuchnia dla wegan" - recenzja książki

Z przyjemnością informujemy, że w zimowym numerze czasopisma "Yoga & Ayurveda" ukazała się recenzja naszej najnowszej książki "Ajurwedyjska kuchnia dla wegan. Jak odzyskać równowagę dzięki pożywieniu". Książka stanowi wyjątkowe źródło wiedzy i inspiracji dla wegan i sympatyków weganizmu. Oferuje ponad 120 przepisów na pyszne i zdrowe potrawy równoważące poszczególne konstytucje. Uczy, jak zastąpić nabiał stosowany w tradycyjnej ajurwedzie równie wartościowymi odpowiednikami wegańskimi. Serdecznie zachęcamy do lektury. A jeśli chcecie dowiedzieć się więcej na temat wegańskiej kuchni ajurwedyjskiej - zerknijcie na tę recenzję (klik tutaj). "Yoga & Ayurveda" zima Nr 1 (12) / 2016

  • książki o ajurwedzie
  • kuchnia ajurwedyjska
  • ajurweda przepisy
  • ajurweda Kraków
Recenzja książki "Gotuj z ajurwedą dla zdrowia"

W jesiennym numerze magazynu "Yoga & Ayurveda" ukazała się recenzja książki "Gotuj z ajurwedą dla zdrowia". Książka zawiera proste, praktyczne podejście do żywienia oraz wiele przepisów kuchni ajurwedyjskiej. Stosowanie podanych zaleceń dietetycznych może stać się ważnym elementem w procesie samouzdrawiania organizmu. Z książki dowiemy się, jak odpowiednio łączyć potrawy, by wspomóc procesy oczyszczania i trawienia oraz jak skomponować prawidłowy jadłospis dla każdej doszy. W książce znajdziemy ponad 100 przepisów na pyszne, wegetariańskie potrawy. "Yoga & Ayurveda" jesień Nr 4 (11) / 2015

  • joga
  • ajurweda
  • książki ajurwedyjskie
  • zdrowy styl życia
Jego Eminencja Ambasador Indii w Polsce - Ajay Bisaria
Relacja z Międzynarodowego Dnia Jogi

Z przyjemnością informujemy, że na Międzynarodowym Dniu Jogi został ustanowiony Rekord Guinnessa w ilości osób, które jednocześnie na całym świecie ćwiczyły jogę. Serwis a-ajurweda.pl włączył się w obchody tego święta. W tym dniu odbyła się także premiera naszej nowej książki „Gotuj z ajurwedą dla zdrowia” – to znakomita książka kucharska z poradami prozdrowotnymi napisana przez cenionego lekarza ajurwedyjskiego dr Vasanta Lad i jego żonę Ushę Lad. Zachęcamy do przeczytania relacji.

  • ajurweda
  • ziołolecznictwo
  • zioła ajurwedyjskie
  • medycyna naturalna
ajurweda zioła
Energia płynąca z ziół – artykuł o ziołolecznictwie ajurwedyjskim

W zimowym numerze "Yoga & Ayurveda" ukazał się artykuł pt. "Właściwości energetyczne ziół. Wprowadzenie do ziołolecznictwa ajurwedyjskieg". Artykuł powstał na podstawie książki "Joga ziół" opublikowanej w naszym wydawnictwie. Ajurweda przyjmuje istnienie sześciu smaków – słodkiego, kwaśnego, słonego, ostrego, gorzkiego i cierpkiego. Ajurweda podchodzi do kwestii ziół dogłębnie i wieloaspektowo. Uwzględnia wszystkie sposoby przygotowania i wykorzystywania ziół. Zachęcamy do przeczytania artykułu. „Yoga & Ayurveda” Nr 1 (8) 2015.

Copyright © a-ti sp. z o.o. 2014
Wszelkie prawa zastrzeżone
Projekt i realizacja:
VArts.pl