Welcome to a-ajurweda.pl - an information service on ayurveda in Polish

We are a Polish publisher of books on ayurveda and information service which aims to spread knowledge of Ayurveda in Poland. We run an Internet and stationary shop with books, natural and ayurvedic products. Our brands:

Please contact us...

Sales of products: sklep@a-ti.pl
Publishing: redakcja@a-ti.pl
Phone: +48 603 440 800

a-ti sp. z o.o
ul. Zamkowa 18/14
30-301 Kraków, Poland
Tax ID: PL 676 246 61 48

×
  • dania bezglutenowe
  • przepisy wegańskie
  • dieta wegetariańska
  • kuchnia ajurwedyjska
dieta wegańska
Smaki dzieciństwa - buraki

Buraki i kasza jaglana - niegdyś podstawowe składniki naszej diety. Dziś podstawowe produkty stosowane w kuchni wegańskiej i wegetariańskiej. Placuszki z buraków i kaszy jaglanej, z dodatkiem nasion lnu, z natką pietruszki, kolendrą. Delikatne, smakowite i bezglutenowe. Polecamy!

 

Składniki na 10 sztuk:

3 filiżanki startych, ugotowanych buraków

posiekana w drobną kostkę czerwona cebula

1 posiekany ząbek czosnku

2 filiżanki ugotowanej kaszy jaglanej bądź quinoa

2 filiżanki mąki gryczanej, amarantusowej lub orkiszowej

1 filiżanka prażonych nasion lnu

1 filiżanka rozpuszczonego oleju kokosowego

1 łyżeczka mielonej kolendry

2 łyżeczki natki pietruszki

1/2 łyżeczki pieprzu

 

Przygotowanie:

Wszystkie składniki wyrobić na ciasto tak, by się kleiło. Z ciasta formować burgery i piec około 15 minut z każdej strony na wyłożonej papierem blasze w temp. 200 stopni C.

 

Zobacz nasiona kolendry w zielonysklep.com >> przejdź do sklepu

 

Przeczytaj także:

Placuszki ziemniaczane

 

Opracowanie na podstawie:

Świadome macierzyństwo z ajurwedą. Shivani Sood, Monika Ptak-Korbacz. Książka ukazała się nakładem wydawnictwa a-ti sp. z o.o., Kraków 2017.

Do nabycia w zielonysklep.com >> przejdź do sklepu

Copyright © a-ti sp. z o.o. 2014
Wszelkie prawa zastrzeżone
Projekt i realizacja:
VArts.pl