Welcome to a-ajurweda.pl - an information service on ayurveda in Polish

We are a Polish publisher of books on ayurveda and information service which aims to spread knowledge of Ayurveda in Poland. We run an Internet and stationary shop with books, natural and ayurvedic products. Our brands:

Please contact us...

Sales of products: sklep@a-ti.pl
Publishing: redakcja@a-ti.pl
Phone: +48 603 440 800

a-ti sp. z o.o
ul. Zamkowa 18/14
30-301 Kraków, Poland
Tax ID: PL 676 246 61 48

×
  • kuchnia wegańska
  • zdrowa dieta
  • przepisy bezglutenowe
  • dania wegetariańskie
placki ziemniaczane
Placki z topinamburu

Polecamy pyszne, pachnące i parujące placuszki w topinamburu. To dobra alternatywa dla naszych swojskich placków ziemniaczanych. Z odrobiną lubczyku, z dodatkiem majeranku, ze szczyptą suszonego koperku – są lekkie i pożywne. Jak smakuje topinambur? Sprawdź.

 

Z podanej ilości składników przygotujesz kilka placków.

Składniki:

2 filiżanki mąki z topinamburu lub zmielona, wysuszona, duża bulwa topinamburu

1 filiżanka mąki gryczanej

szczypta lubczyku

suszony koperek i majeranek

szczypta czarnego pieprzu

2 łyżki oleju kokosowego

opcjonalnie: 2-3 jaja przepiórcze

woda do związania ciasta – konsystencja placków ziemniaczanych

 

Przygotowanie:

Wszystko razem dobrze wymieszać i piec na suchej patelni. Podawać z sosem warzywnym.

 

Zobacz olej kokosowy w zielonysklep.com >> przejdź do sklepu

Zobacz kurkuma w zielonysklep.com >> przejdź do sklepu

 

Przeczytaj także:

Placuszki szpinakowe - wegańskie

Chrupiące kotleciki ziemniaczane

 

Opracowanie na podstawie:

Świadome macierzyństwo z ajurwedą. Shivani Sood, Monika Ptak-Korbacz. Książka ukazała się nakładem wydawnictwa a-ti sp. z o.o., Kraków 2017.

Do nabycia w zielonysklep.com >> przejdź do sklepu

Copyright © a-ti sp. z o.o. 2014
Wszelkie prawa zastrzeżone
Projekt i realizacja:
VArts.pl