Welcome to a-ajurweda.pl - an information service on ayurveda in Polish

We are a Polish publisher of books on ayurveda and information service which aims to spread knowledge of Ayurveda in Poland. We run an Internet and stationary shop with books, natural and ayurvedic products. Our brands:

Please contact us...

Sales of products: sklep@a-ti.pl
Publishing: redakcja@a-ti.pl
Phone: +48 603 440 800

a-ti sp. z o.o
ul. Zamkowa 18/14
30-301 Kraków, Poland
Tax ID: PL 676 246 61 48

×
  • przepisy wegańskie
  • kuchnia ajurwedyjska
  • zdrowa dieta
  • kawa z imbirem
dania wegańskie
Imbirowa kawa latte

Polecamy rozgrzewającą kawę z dodatkiem imbiru i gałki muszkatołowej, słodzoną syropem z brązowego ryżu. Rozgrzewające właściwości imbiru, prażonego jęczmienia, cykorii i fig pobudzają krążenie krwi oraz dodają energii i witalności. Piękny aromat i pyszny smak – daj się skusić.

Kawę latte polecamy w wersji wegańskiej.

 

Czas przygotowania: 10 minut

 

Z podanej ilości składników przygotujesz jedną porcję kawy.

Składniki:

1 szklanka wody

1 cm świeżego imbiru pokrojonego na plasterki

1 łyżeczka rozpuszczalnej kawy ziołowej

1 łyżka mleka migdałowego lub owsianego lub ryżowego lub innego mleka wegańskiego według upodobań

1 łyżeczka syropu klonowego lub syropu z brązowego ryżu

szczypta gałki muszkatołowej

 

Na średnim ogniu zagotuj w rondelku wodę z imbirem. Zmniejsz ogień. Gotuj przez 5 minut. Przecedź płyn i wlej do szklanki. Mieszając, dodaj kawę ziołową, mleko migdałowe (lub inne mleko wegańskiej według upodobań), syrop klonowy oraz gałkę muszkatołową.

Podawaj gorące. Smacznego!

 

Przeczytaj także:

Imbir i lukrecja

Czas na herbatę

Gorący jabłecznik do picia

Czaj masala - indyjska herbata z mlekiem

 

 

 

Opracowanie na podstawie:

Ajurwedyjska kuchnia dla wegan. Talya Lutzker. Książka ukaże się wkrótce nakładem wydawnictwa a-ti sp. z o.o.

Copyright © a-ti sp. z o.o. 2014
Wszelkie prawa zastrzeżone
Projekt i realizacja:
VArts.pl