Welcome to a-ajurweda.pl - an information service on ayurveda in Polish

We are a Polish publisher of books on ayurveda and information service which aims to spread knowledge of Ayurveda in Poland. We run an Internet and stationary shop with books, natural and ayurvedic products. Our brands:

Please contact us...

Sales of products: sklep@a-ti.pl
Publishing: redakcja@a-ti.pl
Phone: +48 603 440 800

a-ti sp. z o.o
ul. Zamkowa 18/14
30-301 Kraków, Poland
Tax ID: PL 676 246 61 48

×
  • kuchnia wegańska
  • zdrowa dieta
  • przepisy wegetariańskie
  • dieta bezglutenowa
kuchnia wegańska
Bulion warzywny

Użycie bulionu z warzyw zamiast wody to doskonały sposób, by zupa była bardziej pożywna. Co równie ważne, bulion każdemu daniu daje głębokiego smaku i delikatności. Jak przyrządzić wspaniały bulion? Jakich warzyw użyć, by bulion miał prawdziwie głęboki smak i aromat? Sprawdź.

Do gotowania koniecznie używaj warzyw dobrej jakości. Gdy użyjesz naprawdę smacznych warzyw i ich części, bulion będzie przepyszny.

 

Składniki:

4,5 szklanki wody

2 marchewki pokrojone w plastry

2 łodygi selera z liśćmi, pokrojone na plastry

1/2 szklanki groszku zielonego

1 słodka papryka (czerwona lub zielona)

1/2 szklanki posiekanej kolendry (liście i łodygi)

1/4 szklanki pietruszki drobno posiekanej

1 mała cebula posiekana

 

Przygotowanie:

Zagotuj wszystkie składniki w dużym garnku. Przykryj, zmniejsz ogień i gotuj do chwili, gdy warzywa zmiękną, czyli mniej więcej 25 minut. Odcedź warzywa, a bulion przechowuj w szklanym słoiku w lodówce. Możesz także przetrzeć warzywa i dodać je z powrotem do bulionu.

 

Szukasz aromatycznych przypraw i ciekawych dodatków do potraw? Sprawdź nasza ofertę w zielonysklep.com

 

Przeczytaj także:

Zielona zupa z awokado

Aromatyczna zupa z fasolką mung

Opracowanie na podstawie:

Dieta i odchudzanie zgodnie z ajurwedą. Scott Gerson. Książka ukazała się w serii a-ajurweda.pl, nakładem wydawnictwa a-ti sp. z o.o., Kraków 2017.

Copyright © a-ti sp. z o.o. 2014
Wszelkie prawa zastrzeżone
Projekt i realizacja:
VArts.pl