Welcome to a-ajurweda.pl - an information service on ayurveda in Polish

We are a Polish publisher of books on ayurveda and information service which aims to spread knowledge of Ayurveda in Poland. We run an Internet and stationary shop with books, natural and ayurvedic products. Our brands:

Please contact us...

Sales of products: sklep@a-ti.pl
Publishing: redakcja@a-ti.pl
Phone: +48 603 440 800

a-ti sp. z o.o
ul. Zamkowa 18/14
30-301 Kraków, Poland
Tax ID: PL 676 246 61 48

×
Aktualności
  • ajurweda
  • pokarm lekarstwem
  • właściwości
  • jabłka
jpokarm lekarstwem, ajurweda, właściwa dieta,
Jedzenie jest lekarstwem: jabłka i gruszki

Za najważniejsze ze wszystkich wskazań ajurwedyjskich uważa się przyjmowanie właściwego pokarmu we właściwej ilości. W ajurwedzie pożywienie stanowi zarówno lek, jak i pokarm odżywiający ciało. To, co się je, jest bardzo ważne. Sprawdźmy, jakie właściwości mają zebrane jesienią owoce: jabłka i gruszki.

  • aromaterapia
  • olejki eteryczne
  • bergamotka
  • ylang ylang
aromaterapia, ylang ylang, bergamotka, geranium
Aromaterapia na poprawę nastroju

Czy wiesz, że struktura molekularna czystego roślinnego olejku eterycznego jest tak mała, że już po kilku minutach od zaaplikowania wykrywa się go w oddechu oraz krwi? Wyobraź sobie, jak wiele korzyści odnosi skóra, błyskawicznie wchłaniając te cuda natury: regenerujące i upiększające i relaksujące…

  • dieta ajurwedyjska
  • indyjskie dania
  • terapie
  • kiczadi
kiczadi, dieta ajurwedyjska, terapie,
Kiczadi regenerujące nerki

Kiczadi to indyjskie dania stosowane w wielu terapiach ajurwedyjskich, o czym już pisaliśmy. Te, które prezentujemy dzisiaj służy regeneracji nerek, stąd odpowiedni dobór fasoli, ziół i przypraw. Pamiętaj, aby spełniało one swoje funkcje, należy spożywać kiczadi świeże. Gotuj z sercem i pozwól prowadzić się własnej intuicji…

  • terapie ajurwedyjskie
  • kuchnia ajurwedyjska
  • kiczadi
  • ryż fasola
kuchnia ajurwedyjska, terapie ajurwedyjksie, kiczadi, ryż basmati, fasole,
Kiczadi na wiele sposobów

Kiczadi to podstawa kuchni ajurwedyjskiej i terapii ajurwedyjskich ze względu na ich łatwe trawienie oraz przyswajanie. To proste dania na bazie gotowanego ryżu basmati i rozgotowanego dalu, właściwe dla każdej z dosz. Mają szerokie zastosowanie podczas kuracji oczyszczających, regenerujących, praktyk jogicznych i na co dzień. Pozwól prowadzić się swojej intuicji i doszy przy doborze ziół i tworzeniu własnych leczniczych mieszkanek.

  • nauki wedyjskie
  • joga
  • ajurweda
  • świadomość
świadomość, czitta, nauki wedyjskie
Świadomość jest jak delikatny kwiat

Traktujmy naszą świadomość jak delikatny kwiat, który wymaga odpowiedniej gleby i składników odżywczych. Chrońmy ją przed niewłaściwymi wpływami oraz znajomościami, tak jak chronilibyśmy dziecko. Wymaga to uważności, inteligencji oraz konsekwentnego przestrzegania właściwego, etycznego trybu życia dostosowanego do naszej natury.

Copyright © a-ti sp. z o.o. 2014
Wszelkie prawa zastrzeżone
Projekt i realizacja:
VArts.pl