Welcome to a-ajurweda.pl - an information service on ayurveda in Polish

We are a Polish publisher of books on ayurveda and information service which aims to spread knowledge of Ayurveda in Poland. We run an Internet and stationary shop with books, natural and ayurvedic products. Our brands:

Please contact us...

Sales of products: sklep@a-ti.pl
Publishing: redakcja@a-ti.pl
Phone: +48 603 440 800

a-ti sp. z o.o
ul. Zamkowa 18/14
30-301 Kraków, Poland
Tax ID: PL 676 246 61 48

×
Aktualności
  • przyprawy indyjskie
  • ajurweda przepisy
  • Garam masala
  • kuchnia ajurwedyjska
przyprawy indyjskie
Garam masala – indyjska przyprawa

Garam masala to indyjska mieszanka przypraw poprawiających trawienie. Jest idealna do sosów, ryżu, zup, warzyw czy dań curry. W skład mieszanki wchodzą m.in.: kolendra, kmin, czarny pieprz, zielony kardamon, goździki, cynamon.

  • produkty ajurwedyjskie
  • ajurweda Kraków
  • zdrowa dieta
  • ajurweda zioła
produkty ajurwedyjskie
Amalaki i asafetyda

Przedstawiamy dwa zioła, które mają bardzo duże znaczenie w medycynie ajurwedyjskiej. Amalaki jest najbogatszym źródłem witaminy C. Asafetyda pobudza trawienie i oczyszcza florę jelitową.

  • dieta ajurwedyjska
  • produkty ekologiczne
  • ajurweda Kraków
  • masło ghee
kuchnia ajurwedyjska
Masło ghee - w kuchni i leczeniu

Masło ghee jest wysoko cenione w leczeniu ajurwedyjskim. Uważa się je za eliksir i substancję odmładzającą. Ghee jest słodkie, chłodne, lekkie i oleiste. Łatwo go trawić, pomaga też w absorpcji innych składników odżywczych.

  • ajurweda zioła
  • medycyna naturalna
  • produkty ajurwedyjskie
  • książki o ajurwedzie
ajurweda zioła
Zioła na skaleczenia i rany

Wiele ziół ma cenne właściwości, które są przydatne do użytku zewnętrznego – do przemywania ran lub w postaci kompresów i olejków. Można je określić mianem ziół, które przyspieszają gojenie skaleczeń i ran.

  • kuchnia ajurwedyjska
  • dania wegańskie
  • zdrowa dieta
  • ajurweda przepisy
kuchnia ajurwedyjska
Fasola w stylu indyjskim

To delikatne danie przywołuje wspomnienia południowych Indii. Potrawa pasuje do ryżu lub do warzywnego curry. Pyszna z mieszanką przypraw: sezamu, kurkumy, imbiru, gorczycy.

Copyright © a-ti sp. z o.o. 2014
Wszelkie prawa zastrzeżone
Projekt i realizacja:
VArts.pl